KJEMPET EN ENSOM KAMP MOT EIERNE: Pepe Reina var en av få Liverpool-spillere som tok til orde for at Hicks og Gillett måtte ut av klubben. Han mente budskapet ville fått langt større gjennomslagskraft om Steven Gerrard eller Jamie Carragher hadde gjort det samme. Foto:   EPA/LINDSEY PARNABY
KJEMPET EN ENSOM KAMP MOT EIERNE: Pepe Reina var en av få Liverpool-spillere som tok til orde for at Hicks og Gillett måtte ut av klubben. Han mente budskapet ville fått langt større gjennomslagskraft om Steven Gerrard eller Jamie Carragher hadde gjort det samme. Foto: EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

Reina var skuffet over Gerrard og Carragher

Og røper at han ble nektet å gå til Arsenal.

(Dagbladet): Det var en stor befrielse for alle i Liverpool da de forhatte amerikanske eierne, Tom Hicks og George Gillett, ble presset ut av klubben på denne tiden i fjor.

Klubben sto på randen av å bli satt under administrasjon, manager Roy Hodgson var allerede mektig upopulær og bak kulissene murret det blant stjernene.

I sin ferske selvbiografi forteller Pepe Reina åpenhjertig om hvor nær han var ved å forlate klubben, om det avslåtte budet fra Arsenal og om hvor fortvilet han var da han returnerte til Anfield etter å vunnet VM-gull med Spania.

Reina var blant de mest frittalende spillerne i kampen for å bli kvitt Hicks og Gillett. I mai i fjor oppfordret han eierne, gjennom Liverpool Echo, å selge klubben så fort som mulig.

Men han ønsket at flere i spillergruppa - med de lokale heltene Steven Gerrard og Jamie Carragher i spissen - skulle følge hans eksempel. Det gjorde de ikke.

VILLE IKKE KRITISERE EIERNE: Steven Gerrard og Jamie Carragher var redde for å starte en åpen krig i Liverpool. Foto:  REUTERS/Phil Noble
VILLE IKKE KRITISERE EIERNE: Steven Gerrard og Jamie Carragher var redde for å starte en åpen krig i Liverpool. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Jeg var nok en av de mest høylytte motstanderne, fordi jeg følte det var viktig å la supporterne vite at jeg var på deres side. Det eneste jeg ønsket var at eierne skulle selge til personer som kunne ta klubben framover, og derfor sa jeg det høyt. Stevie og Carra er de to viktigste medlemmene i spillergruppa, de er spillerne som folk elsker, og hvis de hadde sagt noe kunne det kanskje lagt skikkelig press på Hicks og Gillett. Men i deres øyne var det viktigere at ting framsto så normalt som mulig, skriver Reina i boka, gjengitt i Daily Mail i dag.

Fra glede til depresjon
Spanjolen skriver imidlertid også at han har stor respekt for både Gerrard og Carragher, selv om de ikke var enige i valg av mediestrategi da det stormet rundt klubben.

Reina signerte en ny langtidskontrakt med Liverpool i april i fjor, men det tok ikke lang tid før han begynte å tvile på avgjørelsen sin. For løftene han fikk i april viste seg å være lite verdt.

Først fikk Rafael Benitez sparken, og inn kom Roy Hodgson. Liverpool-direktør Christian Purslow forsøkte å fri til nye eiere, samtidig som Hicks og Gillett klamret seg til makten etter beste evne.

Reinas glede over en VM-triumf ble raskt overskygget av at klubben hans var i kaos.

- Jeg gikk fra glede til depresjon på et blunk, da jeg innså at Liverpool ikke kom til å bevege seg framover med det første. Da jeg skrev under på kontrakten i april 2010 håpet jeg at de gode tidene var like rundt hjørnet, en følelse som ble forsterket av løftene om framskritt fra folk i klubben. Men det tok ikke lang tid før jeg følte at løftene var overfladiske. Jeg følte meg forrådt. Eierne våre var i krig med hverandre, gjelda til klubben var ute av kontroll og managerskiftet bidro ikke til å fjerne følelsen av at vi var på ville veier.

Slakter Purslow
Derfor øynet Reina håp da Arsenal la inn et bud på 20 millioner pund den sommeren. Liverpool avslo budet kontant, men ikke av de grunnene som ga spanjolen følelsen av å bli verdsatt.

TVILHOLDT PÅ MAKTEN: Tom Hicks og George Gillett var forhatt blant fansen, og begynte etter hvert også å krige mot hverandre. Foto: (AP Photo/Dave Thompson)
TVILHOLDT PÅ MAKTEN: Tom Hicks og George Gillett var forhatt blant fansen, og begynte etter hvert også å krige mot hverandre. Foto: (AP Photo/Dave Thompson) Vis mer

- Jeg ble fortalt at min fortsatte tilstedeværelse var av stor betydning for gjennomføringen av salget av klubben. Jeg var bare et forhandlingskort i salgsprosessen, skriver Reina, som også ivret etter å forlate klubben i januar. Men da ble han overtalt til å bli værende av kona.

Reina kommer med kraftig kritikk av direktør Purslow.

- Han tok store avgjørelser han ikke var kvalifisert for å ta, mener han.

Heldigvis for keeperen og Liverpool har det gått rette veien etter at John W. Henry og New England Sports Ventures overtok klubben, og Hodgson ble erstattet av Kenny Dalglish.

VILLE HA REINA: Wenger og Arsenal ville bla opp 20 millioner pund for Liverpool-keeperen i fjor sommer. Foto:   EPA/JONATHAN BRADY
VILLE HA REINA: Wenger og Arsenal ville bla opp 20 millioner pund for Liverpool-keeperen i fjor sommer. Foto: EPA/JONATHAN BRADY Vis mer