HELTEN OG SYNDEREN: Sergio Agüero avsluttet mesterlig fra vanskelig vinkel og utliknet til 2-2 for Manchester City. Men argentineren ville aldri fått sjansen om Pepe Reina ikke hadde dummet seg ut. Foto: Foto: EPA/PETER POWELL
HELTEN OG SYNDEREN: Sergio Agüero avsluttet mesterlig fra vanskelig vinkel og utliknet til 2-2 for Manchester City. Men argentineren ville aldri fått sjansen om Pepe Reina ikke hadde dummet seg ut. Foto: Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

Reinas blackout spolerte Liverpools festkveld

Hadde Manchester City i kne.

Manchester City - Liverpool 2-2

(Dagbladet): Liverpool-keeper Pepe Reina gjemte ansiktet sitt i drakta da dommer Anthony Taylor blåste av 2-2-kampen mot Manchester City drøye fem minutter på overtid.

Det hadde han all mulig grunn til etter en brøler som kan ha kostet laget hans en råsterk borteseier, i det som var en meget overbevisende forestilling av de helrøde.

Noen minutter i forveien hadde Steven Gerrard gitt Liverpool ledelsen med et vidunderlig langskudd. Men så gjorde Reina en katastrofal feilvurdering da Sergio Agüero forfulgte en bakromspasning fra Gareth Barry.

I stedet for å bli stående, og la argentineren få ballen i ufarlig posisjon, forsøkte Reina å avskjære.

Resultatet ble at Agüero, på like elegant vis som Reina var klønete, limte mellom mellom stengene fra svært vanskelig vinkel.

Dermed misbrukte Liverpool en gyllen mulighet til å slå et topplag for første gang denne sesongen, og nærme seg topp fire, men ett poeng var nok like tøft å svelge for Manchester City.

Nå er de hele ni poeng bak Manchester United. Det er en kritisk avstand, selv om manager Roberto Mancini har varslet at avstanden mellom lagene kommer til å være «veldig liten» mot slutten av februar.

- Nei, nei, nei, svarer City-manager Roberto Mancini på TV 2s spørsmål om han er fornøyd med det ene poenget.

Samtidig erkjenner han at de ikke kan klage på resultatet, og berømmer Liverpool for å ha spilt en god kamp.

- Er det kjørt for dere med tanke på ligagullet?

- Nei, det er ikke ferdig. Det er 13 kamper igjen. Vi må kanskje vinne alle kampene hvis vi skal ha sjansen, men det er mulig, sier han.

Liverpool-manager Brendan Rodgers mener kampen oppsummerte sesongen på en god måte:

- Vi har spilt veldig bra, men blitt straffet hardt for feilene, sier han til Sky Sports.

VAKKERT LANGSKUDD: Steven Gerrard sendte avgårde en ustoppelig suser som ga Liverpool ledelsen med et drøyt kvarter igjen, men det skulle ikke bli matchvinnermålet. Foto:   EPA/PETER POWELL
VAKKERT LANGSKUDD: Steven Gerrard sendte avgårde en ustoppelig suser som ga Liverpool ledelsen med et drøyt kvarter igjen, men det skulle ikke bli matchvinnermålet. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

- Vi var det dominerende laget i dag og burde vunnet kampen. Jeg kan bare rose spillerne mine, de var outstanding

- Den beste kampen dere har spilt med deg som manager?

- Det er en av flere gode. Da vi møtte City på Anfield burde vi vunnet der, og de fleste som så kampen i dag vil være enig om at vi var best nå også, sier han.

Dzeko i sentrum
Edin Dzeko var involvert i de største snakkisene før pause:

Først da han litt mot spillets gang sendte City i ledelsen i det 23. minutt: James Milner ble spilt fri inn bak Glen Johnson og slo hardt og flatt inn foran mål. Daniel Agger greide ikke å følge bevegelsene til Dzeko, og City-spissen fikk en enkel jobb med å bredside inn 1-0 bak Pepe Reina.

En skikkelig kalddusj for Liverpool - men de brukte bare seks minutter på å slå tilbake.

Tidligere City-spiss Daniel Sturridge mottok ballen fra Steven Gerrard rundt 25 meter fra mål og gikk for skuddet. 23-åringen fikk voldsom kraft bak avslutningen, og den suste inn til venstre for Joe Hart.

Av angivelig respekt for gamleklubben unnlot Sturridge å feire, men det var langt fra nok til å blidgjøre City-fansen.

De var nemlig rasende på dommer Anthony Taylor og Liverpool for en situasjon som oppsto halvminuttet før utlikningen. Daniel Agger ruste inn i Edin Dzeko bakfra og traff mer mann enn ball, men Taylor lot spillet gå videre.

Dzeko ble liggende og vri seg, tilsynelatende i smerter, og hjemmefansen krevde at Liverpool skulle spille ballen ut. Men reglene sier at det er dommeren som eventuelt skal stoppe spillet, og akkurat det var det ingen grunn til.

Dzeko var nemlig ikke mer skadet enn at han spratt på beina for å skjelle ut linjedommeren da Sturridge scoret. Sinnet var forståelig nok - for han skulle definitivt fått frispark - men samtidig avslørte han for alle at han lå nede uten grunn.

- Jeg tror han er dritsur, og vil markere at han ikke har fått frispark, mente Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Gult for filming
Det er ikke mange lag som dominerer banespill og ballbesittelse mot Manchester City på bortebane, men Liverpool hadde hatt ballen i 60 prosent av tida da kampuret nærmet seg 70 minutter.

Daniel Sturridge var et konstant uromoment for City-forsvaret, men aller nærmest scoring var faktisk Jamie Carragher tidlig i 2. omgang, da han nærmest ble truffet av et knallhardt Suarez-innlegg. Dessverre for Liverpool gikk «avslutningen» over mål.

Sturridge kom også i fokus da han stormet inn i feltet og gikk i bakken i duell med Joleon Lescott. Liverpool ropte på straffespark, men spissen ble i stedet belønnet med gult kort for filming.

Reprisene viste at Lescott var borti leggen til Sturridge, men fallet sto på ingen måte i stil med berøringen.

AV GODT, GAMMELT MERKE:  Steven Gerrard har virkelig børstet støvet av skuddfoten den siste tida. Foto:  EPA/PETER POWELL
AV GODT, GAMMELT MERKE: Steven Gerrard har virkelig børstet støvet av skuddfoten den siste tida. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

I motsatt ende av banen sleit City med å skape det helt store. Det kunne blitt farlig da Sergio Agüero spant vekk fra Lucas Leiva, men med bare Agger mellom seg og Pepe Reina mistet City-spissen fotfestet.

Gerrard-suser
Farlig ble det imidlertid da Gael Clichy klarerte ballen rett ut til Steven Gerrard i returrommet i det 73. minutt:

Liverpool-kapteinen dempet ballen på brystet og sendte avgårde en ustoppelig suser på halv volley. Joe Hart kastet seg febrilsk mot hjørnet, men var minst ti centimeter for kort.

Et fantastisk langskudd av Gerrard, og Liverpool var på vei mot en virkelig stor skalp.

Men Sergio Agüero ville det annerledes - med god hjelp av Pepe Reina.

City-spissen fikk en bakromsball av Gareth Barry, og hadde innbytter Martin Skrtel i hælene. Av nokså uforståelige grunner valgte Reina å rykke ut for å avskjære, selv om Agüero var på vei ut mot cornerflagget og situasjonen i utgangspunktet ikke var spesielt skummel.

Men det ble den da Reina kom for seint. Fortsatt hadde Agüero en stor jobb å gjøre fra fryktelig vanskelig vinkel, men på mesterlig vis curlet han ballen inne ved stolperota.

Da var det spilt 78 minutter - og vi sto foran en forrykende avslutning.

Kampen var helt åpen og kunne vippet begge veier. Sturridge kunne blitt helten for Liverpool da tuppen hans fra 20 meter såvidt ble slått unna av Hart, mens Maicon headet ballen like over for City etter corner.

Ingen av lagene greide å få det avgjørende målet i løpet av fem minutter med overtid.

Dermed ble dagens største seierherre sir Alex Ferguson og Manchester United.

BLE LIGGENDE: Edin Dzeko skulle hatt frispark i duellen med Agger, og ble liggende og vri seg. Da Liverpool scoret halvminuttet senere spratt han imidlertid på beina i rekordfart. Foto:  REUTERS/Phil Noble
BLE LIGGENDE: Edin Dzeko skulle hatt frispark i duellen med Agger, og ble liggende og vri seg. Da Liverpool scoret halvminuttet senere spratt han imidlertid på beina i rekordfart. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer