Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reis deg, gutt - nå venter OL!

ANTERSELVA (Dagbladet): Her ligger Norges fjerde verdenscupvinner i skiskyting denne sesongen. Med Ole Einar Bjørndalens seier vokser OL-forventningene seg fra STORE til STØRRE.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foran denne sesongen var Bjørndalen regnet som Norges antatt sikreste OL-kort i skiskyting.

Men før han vant i går, hadde både Sylfest Glimsdal, Frode Andresen og Halvard Hanevold vunnet individuelt i verdenscupen. I tillegg til de norske guttas to stafettriumfer.

Med en strafferunde etter bom på stående i går vant Bjørndalen med relativt komfortabel margin (12,2 sekunder) til Frode Andresen - deres andre sprint-dobbeltseier på ei uke.

- Det er vel som det skal være nå, sier Bjørndalen.

Feit mat

Han har ennå ikke tatt medalje verken i VM eller OL, men står fram som den stødigste i det laget skiskytterne møysommelig har bygd opp.

Etter tre ukers turné i Mellom-Europa venter nå de siste forberedelsene for Nagano. De starter enkelt, etter dagens stafett:

- Hjem får å ete. Mye feit mat, sier han.

I går hadde han solide rasjoner å tære på i duellen med Andresen og russeren Viktor Maigourov.

- Skuddet jeg misset på var en grov bom. Ren konsentrasjonssvikt. Men det var et mye bedre løp enn på torsdag, sier Bjørndalen.

Da ble han bare nummer ti med tre tilleggsminutter i løpet som Hanevold vant.

Bedre flyt

- Kroppen var atskilling bedre nå. Jeg gikk ut 80 prosent på torsdag mot 95 prosent i dag. Det ga en bedre flyt hele veien, sier Bjørndalen.

Han hadde ikke stort å klage på, men skulle fått kjørt seg mot Frode Andresen - som måtte gå to strafferunder etter stående. Da hjalp det ikke med et godt langrenn, slik han også hadde torsdag (tredjebeste tid med hele ni tilleggsminutter).

- Dette var bare et middels løp fra min side. Jeg var tung i hodet, men klarte å presse litt på den siste sløyfa. Det var det som skulle til, sier Andresen, som var halvsekundet foran Maigourov.

Åpen greie

Skiskytternes verdenscup fikk i går sin 10. vinner på 10 renn. Det forteller det meste om at OL nødvendigvis er en åpen affære.

Men landslagstrener Audun Svartdal kan ikke annet enn å være fornøyd.

- Forventningene stiger jevnt og trutt. Det får man lære seg å leve med, sier han.
- Alt vi har gjort er rettet mot OL. Nå reiser vi hjem til noen rolige dager, så skal det bli en skikkelig runde med både mengde og kvalitet før vi drar til Nagano, sier han.

  • Skiskytterlaget reiser 1. februar. Gutta går 20 km 11. februar, to dager etter jentenes 15 km. Beste jente i går, Gunn-Margit Andreassen, ble nummer sju.
OPP OG STÅ: Ole Einar Bjørndalen seiler opp som en av de store OL-favorittene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!