Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Reis hjem som i \'45» er OK

Stabæk slipper bot for Rösler-hets.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Reis hjem som i \'45» ropte Stabæk-fansen til LSK-trener Uwe Rösler da lagene møttes 22. mai i år. Doms- og sanksjonsutvalget mente tilropene var av diskriminerede karakter, og belønnet Stabæk med en bot på 10 000 kroner.

Nå er boten trukket tilbake, etter at klubben fikk medhold i sin anke.

For selv om ankeutvalget oppfatter Stabæk Supports referanse til krigen som «smakløs», vektlegger utvalget at takhøyden for usaklige ytringer må være høyere så lenge det er snakk om supportere.

«Ankeutvalget la til grunn at ytringen var upassende, men at den måtte sies å ligge på den nedre delen av skalaen, og «ikke klart er egnet til å skade fotballarbeidet eller fotballens anseelse», som det heter i Sanksjonsreglementet. Ankeutvalget mente at terskelen for at ytringer fra supportere skulle komme inn under denne bestemmelsen generelt sett må være svært høy, og besluttet derfor å oppheve sanksjonen mot Stabæk.», heter det i pressemeldingen fra NFF.

Da Lillestrøm og Stabæk møttes igjen på Åråsen 1. oktober, rullet Stabæk Support ut et spøkefullt banner med påskriften ««Vi reiser hjem 19.45».

Fleipen ble rapportert til NFF - som besluttet å ikke forfølge saken videre.

PS! Også Moss har fått omgjort en bot på 5000 kroner til en irettesettelse. Østfoldingene ble opprinnelig straffet på grunn av en rasistisk ytring fra en enkeltperson på tribunen.

BLE HETSET: LSK-trener Uwe Rösler måtte tåle tilrop med referanser til krigen da Lillestrøm møtte Stabæk 22. mai. Først ble Stabæk straffet fordi Doms- og sanksjonsutvalget mente supporternes oppførsel var av diskriminerende karakter, men nå har Ankeutvalget kommet til en annen konklusjon. Foto: SCANPIX
BLE HETSET: LSK-trener Uwe Rösler måtte tåle tilrop med referanser til krigen da Lillestrøm møtte Stabæk 22. mai. Først ble Stabæk straffet fordi Doms- og sanksjonsutvalget mente supporternes oppførsel var av diskriminerende karakter, men nå har Ankeutvalget kommet til en annen konklusjon. Foto: SCANPIX Vis mer
image: «Reis hjem som i \'45» er OK