Reiseklar pappa

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk- Sogndal 4- 0. Med det negativt ladde Bosman-stempelet hengende over seg ønsker Tommy Svindal Larsen å bli solgt i løpet av kort tid. - Jeg kan være borte i løpet av 14 dager, sier han til Dagbladet.

Etter at Stabæks midtbanesjef sa nei til ny kontrakt på Nadderud, har han følt dårlige vibrasjoner fra deler av omgivelsene. Det er ikke populært å gå gratis til utlandet. Men Tommy tenker ikke i de baner - det påstår han i hvert fall sjøl.

- Jeg har ikke gratistanker. Den oppfatningen mange har av meg, er feil. De glemmer også at jeg kan bli solgt før kontrakten utløper ved nyttår.

Stabæk åpner for salg

Tommy Svindal Larsen sier han er i kontakt med flere klubber på kontinentet. Hvem det er, holder han for seg sjøl, men han sier såpass at han drar på dagen hvis tilbudet stemmer, og Stabæk får pengene de vil ha for å løse ham fra kontrakten.

Om akkurat den varianten sier Tom Schelvan:

- Hvis så skjer, blir det en balansegang mellom det tilbudet vi eventuelt får, og hvor viktig vi mener det er å beholde Tommy ut sesongen. Men kommer det en forespørsel, skal vi se positivt på det. Det har vi lovet Tommy.

Med utgangspunkt i gårsdagens match, og hvis Stabæk virkelig skal følge Rosenborg, Brann og LSK til døra, må ikke Svindal Larsen selges for småpenger. Til det er han for god. Og han skjønte det sjøl i går kveld - at han hadde vært bra.

Så mye at han hadde problemer med å være beskjeden.

Sensasjon

- Min innsats får andre bedømme. Men ja, jeg føler jo det gikk brukbart. Men laget var bra i denne kampen, og spesielt folk som ikke spiller fast, men som ville vise seg fram. Jeg tenker spesielt på John Arvid Skistad og Tom Stenvoll, sier han.

At karer som Marel Baldvinsson, Trygvi Gudmundsson og Christian Wilhelmsson kan herje med hvem som helst i Tippeligaen, bør ingen fortelle midtbanesjefen. Det vet han - og det fikk han en ny bekreftelse på der de scoret hvert sitt mål mot Sogndal. Baldvinssons med gjennombruddskraft, Trygvi Gudmundssons med bevegelig kløkt, og «Chippen» Wilhelmssons med - ja selvfølgelig - en arrogant chip over keeper.

- Deilige mål. Jeg har sagt lenge at en kar som Baldvinsson kan bli en sensasjon i Tippeligaen, sier Tommy.

Etter at Mike Kjølø tok seg fram langs høyresida og åpnet det som etter hvert ble et blødende forsvarssår bak i Sogndal, var Stabæk ikke til å stoppe. Fram til en drøy halvtime scoret de omtrent hver gang de traff mål.

Og hadde presisjonen i avslutningene fortsatt, kunne det blitt riktig ille. For Sogndal.

- Førsteomgangen er det beste vi har gjort i år, sier Stabæk-trener Gaute Larsen.

Det er lett å være enig.

DRAR PÅ DAGEN: Hvis det riktige profftilbudet dukker opp, er Tommy Svindal-Larsen klar til å dra til utlandet på dagen sammen med familien. - Ja! svarer lille Frida klart og tydelig på spørsmål om hun har lyst btil å reise fra Norge.