Reiser 225 mil til Norway Cup

Ingen norske lag reiser lenger enn Vardøs guttelag for å være med på verdens største fotballfest. Og det skal ikke stå på treningsfasilitetene i oppkjøringen: En drøy uke før avreise trente de for første gang på den nye kunstgrasbanen i Vardø.

- Vi gleder oss, sier kaptein Kay-Espen Nyvoll.

- Det er artig å være i Oslo, men aller mest gleder jeg meg til kampene, sier Kay-Espen.

587 lag deltok i den andre utgaven av Norway Cup i 1973 - ett av dem var Vardø. Finnmark-klubben har siden med jevne mellomrom tatt turen til Ekebergsletta - med buss i 225 mil!

Luksus

I så måte er gjengen som forbereder seg til Norway Cup nummer 27 luksusgenerasjonen. De betaler ikke én krone i egenandel og slipper unna med 25 mils busstur til Kirkenes.

Fra Kirkenes tar laget fly til Gardermoen.

Men så har de da også gjort sitt til at årets fotballhøydepunkt ikke skal koste noe. Laget vant en stor Norway Cup-konkurranse utlyst av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker (OFG) og Statens råd for ernæring og fysiske aktivitet (SEF). Premie: 25 000 kroner og et sett nye drakter.

De har dessuten fått 10 000 kroner i reisestipend fra Bohus.

- Totalt har vi et budsjett på cirka 75 000 kroner. Guttene har bidratt med loddsalg og jobbet på andre måter, forteller trener Robert Jensen.

Ny bane

Tenåringsgutta fra Vardø har hatt mye å se fram til den siste tida. Tirsdag gjennomførte de sin første treningsøkt på byens nye krøllgrasbane.

- Jeg tror det betyr et oppsving for fotballen, sier Jensen.

- Hva betyr Norway Cup?

- Den er viktig for å holde guttene samlet. Både sosialt og som en inspirasjon for dem som satser litt på fotball, sier Jensen.

Bereiste

Jensen var selv med som deltaker på 70-tallet. Den gang var det stort for for en tenåring å komme til hovedstaden. I tre dager satt de pakket sammen i en liten buss før de så synet av Ekebergsletta.

- Det er ikke like stort for disse gutta å komme til Oslo. De er mer bereiste enn det vi var, men det er likevel en stor glede forbundet med det å reise til Norway Cup, sier Jensen.