Reiser hjem fra VM

Mesterskapet over for Emilie Haavi.

UTE: Emilie Bosshard Haavi reiser hjem fra VM etter en kneskade. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
UTE: Emilie Bosshard Haavi reiser hjem fra VM etter en kneskade. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Emilie Haavi reiser hjem fra fotball-VM i Frankrike. Norges Fotballforbund opplyser i dag at fremre korsbånd i høyre kne er røket.

Etter nærmere undersøkelser viser det seg at skaden Emilie Haavi pådro seg under torsdagens trening i Nice er mer alvorlig enn først antatt, skriver forbundet.

- Jeg er veldig skuffet og lei meg. Det er utrolig tungt å skulle forlate den gjengen som er her nede, men jeg ønsker jentene masse lykke til videre i mesterskapet. Jeg skal jobbe knallhardt for å komme tilbake og oppleve lignende mesterskap i fremtiden. Det gir meg stor motivasjon å se alt engasjementet som har vært rundt denne turneringen, sier Haavi.

Norges landslagslege Jorid Degerstrøm sier dette om skaden.

- Skaden viser seg dessverre å være mer alvorlig enn vi først trodde. Det er en fremre korsbåndskade som medfører at VM er over for Emilie, noe som selvsagt er veldig trist for henne. Nå er det viktig at hun kommer seg raskt tilbake til Norge for å få best mulig oppfølging, sier hun.

Landslagssjef Martin Sjögren synes det er trist at Haavi nå må reise hjem.

- Jeg er veldig lei meg på Emilie sine vegne, og har stor sympati med henne. Emilie har vært en veldig viktig bidragsyter i gruppa, og med sin vinnermentalitet og mesterskapserfaring har hun vært en som har gått foran på treningsfeltet og pushet de andre jentene. Noe vi selvsagt vil savne. Jeg vil ønske henne god bedring, og jeg er sikker på at vi vil se Emilie tilbake på dette laget i fremtiden, sier Sjögren.

Med korsbåndskader i kneet er idrettsutøvere ofte satt på sidelinjen i ett år.

Norge møter Sør-Korea i fotball-VM mandag kl. 21. Landslagsjentene står med tre poeng etter to kamper, med 3-0-seier mot Nigeria og 1-2-tap for Frankrike. Seier mot Sør-Korea mandag vil garantere plass i 8-delsfinalen.

Gruppe A
Frankrike22006-16
Norge21014-23
Nigeria21012-33
Sør-Korea20020-60