Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reiser hjem selv om hun leder Tour de Ski. Nå får Falla kjeft: - Man burde ha større respekt

Maiken Caspersen Falla prioriterer sprintcupen.

MENER FALLA ER RESPEKTLØS: Eurosports skikommentator Roberto Vacchi langer ut mot Maiken Caspersen Falla. Foto: NTB Scanpix
MENER FALLA ER RESPEKTLØS: Eurosports skikommentator Roberto Vacchi langer ut mot Maiken Caspersen Falla. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Maiken Caspersen Falla gikk helt til topps i dagens åpningsrenn i Tour de Ski

- Jeg føler meg bare bedre og bedre. Det er skikkelig bra i finalen, jeg bare venta på at Ingvild (Flugstad Østberg) skulle komme opp i slutten, men så kom hun aldri, sa en tydelig fornøyd Falla til NRK etter rennet. 

Men i stedet for å gå med ledertrøya på 15-kilometeren i morgen, forlater hun allerede nå Touren for å trene hjemme på Lillehammer. 

- Kroppen har sagt litt fra i det siste og jeg må rett og slett ta konsekvensene og bli bra, sa Falla etter seieren. 

24-åringen som har som hovedmål å vinne sprintcupen sammenlagt, og prioriterer derfor treningen i Norge fremfor å delta i alle etappene i Tour de Ski.

Mer respekt Det faller ikke i god smak hos alle, og i etterkant av rennet tvitret Eurosports skikommentator Roberto Vacchi følgende: 

«Falla vant i dag og leder Tour de Ski. Likevel forlater hun konkurransen. For å trene hjemme i Norge. Man burde ha større respekt for ledertrøya.»

Falla hadde hatt et godt utgangspunkt videre inn i Touren, ettersom hun tok med seg 60 bonuspoeng fra dagens seier. Siden hun nå drar hjem er det Ingvild Flugstad Østberg som i realiteten leder sammenlagt etter Tourens første renn.

Flugstad leder Ingvild Flugstad Østberg kom på tredjeplass, etter en suveren prolog. Svenske Ida Ingemarsdotter ble nummer to. 

Av de øvrige norske jentene kom Astrid Urenholdt Jacobsen på femteplass. Sammenlagtfavoritten Therese Johaug ble - ikke overraskende - slått ut i kvartfinalen i fredagens åpningssprint. Hun er ventet å hevde seg i morgen, når kvinnenes 15-kilometer klassisk går av stabelen. 

Også svenskenes sammenlagthåp Charlotte Kalla røk ut allerede i kvartfinalen, mens supertalentet Stina Nilsson ble nummer 6.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media