Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Reiser ikke til OL uten kone og barn

Laser-seileren Peer Moberg mener kona og sønnen er en så viktig del av trivselen og det sportslige apparatet at han har bestemt seg for å droppe OL hvis han ikke klarer å skrape sammen nok penger til å dekke reise og opphold for dem.

Bronsevinneren fra Atlanta-OL i 1996 er et av Norges medaljehåp også i Australia i høst, og mener at nærhet til kona Elise (28) og sønnen Preben (2 1/2) er to av de viktigste faktorene for at han skal lykkes sportslig.

Norges Seilforbund mangler selv 400000 til OL-forberedelsene og har ikke råd til å gjøre som både Norges Friidrettsforbund og Norges Fotballforbund ved flere anledninger har gjort; nemlig å betale reise for øvrige familiemedlemmer til noen av sine kvinnelige utøvere.

  • Trine Hattestad har alltid reist med mann og barn.
  • Trine Haltvik har hatt med tvillingene til store mesterskap.
  • Margunn Haugenes skal ha med datteren til Sydney-OL.

270 reisedøgn

Fra prøve-OL i fjor og fram til etter OL i år vil Peer Moberg (29) ha rundt 270 reisedøgn.

Han mener et slikt opplegg ville vært umulig uten å ha med seg kone og barn på reisene.

Både sportslig og av familiemessige årsaker.

- Jeg forstår at et fattig seilforbund ikke har råd til å betale reise for min kone og sønn. Men det er også viktig å forstå at de ikke reiser for turens skyld, men for meg.

- Med familien rundt meg er ting som mat, klær og utstyr skikkelig organisert. Og jeg slapper mye bedre av når jeg slipper å ha dårlig samvittighet for at jeg er så mye borte, sier Peer Moberg til Dagbladet.

- Derfor har jeg bestemt meg: Det blir ingen OL-tur uten at kona og sønnen min får være med.

Kona har vært med på stort sett alle reiser de siste fire årene.

- Det meste har jeg betalt av egen lomme, mens noe har jeg satt av fra stipendet jeg får fra Olympiatoppen, sier Peer Moberg.

  • Men nå er kassa nesten tom - og ennå er det litt over en måned til han setter kursen for Australia.

Kronerulling

Nå ser det ut til at OL-seileren blir reddet av sin egen klubb, KNS (Kongelig Norsk Seilforening). De har nemlig satt i gang en kronerulling blant sine 4000 medlemmer - for å støtte Peer Moberg og klubbens tre andre OL-deltakere økonomisk; Hermann Horn-Johannessen (rormann i soling) og jentene Caroline Toll og Jeanette Lunde i klassen 470.

Ifølge formann Haakon Nissen-Lie har dette allerede gitt en bra uttelling, uten at han vil gå inn på eksakt hvor mye de foreløpig har fått inn.

- Styrets forespørsel har ikke gått upåaktet hen hos våre medlemmer. Reaksjonen var umiddelbar etter at vi sendte ut brevene for to og en halv uke siden, sier Nissen-Lie.

Han fremhever at kronerullingen på ingen måte er noe mistillit til verken seilforbundet eller Olympiatoppen.

- OL-satsingen i seiling er forferdelig dyr, derfor ønsker vi å bidra med en oppløpssideinnsats til Sydney, sier Haakon Nissen-Lie.

Moberg lovpriser klubbens initiativ.

- Med den støtten vi ser ut til å få fra KNS, vil vi få en så bra OL-oppladning at jeg får råd til å ha med familie - og kanskje få råd til å leie en trener til den siste finpussen, sier OL-seileren.

AVHENGIG AV STØTTE: Laser-seileren Per Moberg må ha med kona Elise og sønnen Preben for å prestere på topp i OL.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media