Reiser med redusert tropp

Norges Fotballforbund bestemte seg fredag kveld for å spille oppgjørene mot Romania og Østerrike.

REISER: Landslaget i fotball trener før privatlandskampen mot Israel. Erling Braut Haaland med landslagsgutta med munnbind på vei til trening . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REISER: Landslaget i fotball trener før privatlandskampen mot Israel. Erling Braut Haaland med landslagsgutta med munnbind på vei til trening . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges høyreback og visekaptein Omar Elabdellaoui (28) ble fredag satt i karantene etter en positiv coronatest.

Elabdellaoui avga en negativ coronatest før han reiste til Norge, og tok tre nye tester i Norge. Den tredje testen, som han tok på torsdag, var positiv.

Det gjorde at fredagens trening ble avlyst, og at NFF måtte ta en vurdering på hva de skulle gjøre framover. Søndag venter det en bortekamp mot Romania, før det norske landslaget drar videre til Østerrike for en potensiell skjebnekamp onsdag.

Ingen eliteseriespillere med

Fredag kveld bekrefter NFF at de reiser med en redusert tropp.

Det er de norske eliteseriespillerne som blir igjen i Norge. Dette fordi karantenereglene for spillerne er usikre, og de i verste fall måtte inn i ti dagers karantene når de kom tilbake til Norge.

NORGES TROPP MOT ROMANIA OG ØSTERRIKE

Keeper: Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin)

Forsvarsspillere: Haitam Aleesami (Rostov),Martin Linnes (Galatasaray),Kristoffer Ajer (Celtic),Stefan Strandberg (Ural),Sigurd Rosted (Brøndby),Simen Juklerød (Royal Antwerpen),Leo Skiri Østigård (Coventry).

Midtbanespillere: Sander Berge (Sheffield United),Stefan Johansen (Fulham),Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Morten Thorsby (Sampdoria),Iver Fossum (AaB),Jens Petter Hauge (Milan),Martin Ødegaard (Real Madrid).

Spisser: Mohamed Elyounoussi (Celtic), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Joshua King (Bournemouth), Alexander Sørloth (Leipzig).
(NTB)

- Det har vært mye diskusjoner om idrett og at man er bekymret i Norge for økt smitte. De signalene tar vi på alvor. Vi ønsker ikke å sette de unntakene vi har fått på spill. Vi tenker derfor å la spillere som spiller i norske klubber være igjen i smittekarantene i Norge, forklarer Gro Tvedt Anderssen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, til Dagbladet.

BLIR IGJEN: Patrick Berg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLIR IGJEN: Patrick Berg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

De fem spillerne er Sondre Rossbach (Odd), André Hansen (Rosenborg), Marius Lode (Bodø/Glimt), Patrick Berg (Bodø/Glimt) og Markus Henriksen (Rosenborg).

Det betyr blant annet at Rune Almenning Jarstein blir Norges eneste keeper på turen - med mindre noe skjer før avreise lørdag morgen.

I pressemeldingen kommer det fram at NFF har vurdert det til at norske spillere som er bosatt i utlandet kan reise ut av landet fordi de ikke skal returnere til Norge.

TULLETE: Den brasilianske fotballstjerna Neymar lekket lagkompisens nummer ved en feil. VIDEO: Neymar / Rødt Kort. Vis mer

Derfor drar de

NFF føle seg trygge på UEFAs protokoll om smittevern og at landslaget håndterer situasjonen.

Omar Elabdellaoui testet positivt på den tredje prøven han tok etter ankomst i Norge. I dag ble samtlige norske spillere testet for fjerde gang på samlingen, og de 33 prøvesvarene som kom fredag var negative.

- De kommende Nations League-kampene betyr mye sportslig for oss. Dersom vi ikke stiller lag betyr det at vi taper to kamper. Det betyr en tapt mulighet for å kvalifisere oss til VM. Vi er selvsagt bekymret for den økte smittesituasjonen i samfunnet. Derfor gjør vi alt i hverdagen for å ikke utsette andre for risiko, sier Stefan Johansen og Martin Ødegaard i kapteinsteamet i pressemeldingen.

VIKTIGE KAMPER: Martin Ødegaard ser fram til de to Nations League-oppgjørene mot Romania og Østerrike. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIKTIGE KAMPER: Martin Ødegaard ser fram til de to Nations League-oppgjørene mot Romania og Østerrike. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

8. august i år publiserte UEFA et nytt regelverk på grunn av coronaviruset. I regelverket står det blant annet:

- Selv om et landslag får spillere i karantene, skal kampen gå som planlagt hvis laget har 13 spillere, deriblant en keeper, tilgjengelig.

UEFA skriver videre at det i verste fall er mulig å flytte kamper, men legger til et stort forbehold med setningen: Hvis det er mulig.

I så fall kan UEFA flytte kampen til en nøytral bane innenfor UEFAs territorium.

Hvis det derimot ikke er mulig å flytte kampen, er det opp til UEFAs kontroll-, etikk- og disiplinærutvalg å avgjøre hva som skjer.

- Nasjonen som har ansvaret for at kampen ikke ble spilt kommer til å tape på walkover. Hvis utvalget faller ned på at ingen av de to lagene kan klandres, kommer det til å bli en loddtrekning hvor kampresultatet enten blir 1-0, 0-0 eller 0-1, står det i reglementet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer