Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nedtur for Silje Opseth (18)

Reiste halve jorda rundt for å delta i hopprenn. Så kom sjokkbeskjeden

Ble diskvalifisert: - Er det mulig?

LANGT NEDE: Silje Opseth fikk seg en kraftig nedtur i Sapporo i Japan. Dette bildet er fra Lahti-VM i vinter der hun landet på 67 meter i miks laghopp og følte hun var med på å ødelegge konkurransen for Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LANGT NEDE: Silje Opseth fikk seg en kraftig nedtur i Sapporo i Japan. Dette bildet er fra Lahti-VM i vinter der hun landet på 67 meter i miks laghopp og følte hun var med på å ødelegge konkurransen for Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske skihopperen Silje Opseth (18) har veldig lyst på OL-tur til Sør-Korea i februar. Derfor teller hvert renn i verdenscupen fram til mesterskapet starter.

I helga er det verdenscup i Sapporo i Japan. Under kvalifiseringen i morges - norsk tid - gikk det ikke så bra for Opseth. Hun ble disket og får ikke hoppe lørdagens renn.

FØR SESONGEN: Silje Opseth var i atskillig bedre humør da dette bildet ble tatt før sesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FØR SESONGEN: Silje Opseth var i atskillig bedre humør da dette bildet ble tatt før sesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Jeg datt sammen i tårer. Jeg trodde ikke det var mulig at sånt skulle skje, forteller hun til Dagbladet.

Følelser

Kvalifiseringen ble vunnet av hjemmehelten Sara Takanashi. På de neste plassene fulgte Katharina Althaus fra Tyskland og vår egen Maren Lundby.

Men mest følelser var det etter hoppet til Silje Opseth. Hun ble tatt ut i en stikkprøve på sletta. Der viste det seg at dressen var to centimeter for stor over albuen.

Dette er det strenge regler for. For stor dress øker bæreflaten og gjør hoppene lenger. Dermed hadde arrangøren intet annet valg enn å diske hopperen.

- Det var ikke derfor jeg dro til Japan, for å bli disket!

Hopperen fra Holeværingen har aldri blitt disket tidligere. Hun forteller her hva som skjedde:

- Dressen jeg hoppet med er blitt godkjent i konkurranser tidligere. Jeg har fått tommelen opp, seinest i Hinterzarten før jul. Men denne gangen var det tydeligvis ikke greit.

- Det var ingen grunn til protester?

- Nei, tallene var ganske klare, og vi har lagt oss flate. Jeg personlig har rett og slett ikke gjort en god nok jobb i forkant av rennet.

- Hvordan reagerte du da du fikk beskjeden?

- Jeg datt sammen i tårer. Og det ble tårer en god stund etterpå også. Heldigvis har jeg et godt team og støtteapparat rundt meg. Jeg fikk trøst av dem.

OL kan ryke

Diskvalifiseringen kan i verste fall føre til at OL-plassen ryker. Silje Opseth forteller at hun ligger på 37. plass på verdensrankingen. Til OL er det bare de 35 beste som kommer med.

- Jeg mangler 20 poeng, forteller hun.

Det positive er at hun får nok en sjanse på søndag. Da er det ny kvalifisering med påfølgende renn.

- Til å begynne med tenkte jeg at nå ryker den store drømmen. Men etter å ha fått summet meg i etterkant, vet jeg at jeg har potensial til å hoppe inn poeng.

Påskeforhold

Maren Lundby kjemper med Katharina Althaus om å vinne verdenscupen sammenlagt. Begge har 360 poeng.

I Sapporo skal også Anna Odine Strøm hoppe lørdag og søndag. Hun endte på 19. plass i kvalifiseringen etter et hopp på 83 meter.

Hoppjentene er populære i Japan, takket være Sara Takanashi, som ligger på tredjeplass i verdenscupen.

- Det var masse folk og god stemning i bakken. Den var rene påskestemningen, forteller Silje Opseth.

Søndag håper hun det blir «påskestemning» rent sportslig også. Litt greit er det å konkurrere når du først har reist halve jorda rundt ...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!