Reiste kjerringa mot Tromsø

Per Joar Hansen og spillerne spilte med hår på brøstet og krutt i støvlene etter kriseuka.

(Dagbladet.no): Den siste uka har vært preget av krisestemning i Rosenborg - godt hjulpet av enorm mediadekning. Men Per Joar Hansen synes ikke presset har vært så stort, til tross for at det var kristemøte på fredag der hans framtid i klubben ble diskutert.

Grunnen var det svært pinlige cuptapet mot Hønefoss på torsdag da Per Joar endte opp med å skjelle ut spillerne sine og si at de spilte som kjerringer.

Resultatet ble at han fikk sitte på nåde til over kampen mot Tromsø - og der reiste han og de gode, gamle RBK-spillerne kjerringa.

- Det har vært helt normalt press. Media får bare holde på, mens vi fokuserer på det vil holder på med, sier en tydelig letta Per Joar Hansen til NRK etter kampen.

- Vi spiller bra

Rosenborg slo Tromsø 2-1 etter en svært trang start. RBK gikk ut i en 4-4-2-formasjon og sleit med å få ting til å fungere de første 20 minuttene. Men etter at Tromsø brant sine muligheter kom de tidligere suverene trønderne bedre med i kampen.

- Vi spiller bra og skaper masse sjanser, men så scorer plutselig Rosenborg og tar over, forklarerer TILs assistenttrener Steinar Nilsen i pausen.

Så plutselig kom ikke Rosenborgs ledermål. Første fikk Thorstein Helstad et mål anullert for offside, så brant Jan Gunnar Solli en kjempesjanse. Men på det tredje forsøket ble det mål, et nydelig et også.

MANGE DUELLER: Morten Pedersen leverte en god kamp for TIL. Her i duell med Rosenborgs første målscorer Thorstein Helstad. Foto: Scanpix
MANGE DUELLER: Morten Pedersen leverte en god kamp for TIL. Her i duell med Rosenborgs første målscorer Thorstein Helstad. Foto: Scanpix Vis mer

Helstad plasserte et skudd i motsatt hjørne og sendte Kjernen og alle trøndere og skaptrøndere til himmels.

- Utrolig deilig. Jeg er veldig fornøyd med spillet i første omgang, sier Rosenborgs assistenttrener Rune Skarsfjord på vei inn i garderoben.

Volley-scoring

For det ble mye å glede seg over i første omgang for Rosenborg.

Tre minutter før pause la Alexander Ødegaard - av mange regnet som et av Rosenborgs mange bomkjøp - på til 2-0 på en frekk volley.

Jan Gunnar Solli la inn, ballen ble slått inn igjen i feltet og der dukket den tidligere Sogndal-spilleren opp og dunket ballen ned i hjørnet.

Tromsø presset på i andre omgang og fikk en fortjent redusering ved Ole Martin Årst. Karim Essediri, som Tromsø nektet å selge tidligere i uka, rundlurte Mikael Dorsin ute på kanten og la inn foran mål. Årst kastet seg fram og nikket ballen i krysset.

Men Rosenborg viste vinnervilje og moral og sto på hele kampen ut. Faktisk var Rosenborg nærmest å score de siste ti minuttene.

- Jeg vet ikke hva denne seieren betyr for meg personlig. Fokuset på enkeltpersoner i norsk fotball er veldig stor. Jeg må regne med at det blåser rundt meg, men vi i Rosenborg skal jobbe med at vi blir et bedre fotballag til høsten, sier Per Joar Hansen.

Etter det som godt kan være hans siste kamp som hovedtrener i Rosenborg.

JUBEL IGJEN: RBK-spillerne jubler etter Helstads ledermål.