Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reiste seg etter marerittstart i comebacket

Serena Williams hevder hun var på dødsleiet i februar.

FIKK JULING I FØRSTE SETT: Men Serena Williams ristet av seg åpningssjokket og vant de neste to settene. Foto:     AFP PHOTO/Leon Neal
FIKK JULING I FØRSTE SETT: Men Serena Williams ristet av seg åpningssjokket og vant de neste to settene. Foto: AFP PHOTO/Leon Neal Vis mer

Serena Williams ble utspilt i første sett mot Tsvetana Pironkova, men vendte til seier i sin første turneringskamp i tennis på nesten ett år.

På grunn av helseproblemer har ikke yngstesøster Williams spilt en turnering siden hun vant Wimbledon i fjor. Hun la sitt comeback til Eastbourne-turneringen, som er siste oppkjøring før Wimbledon.

29-åringen ble knust 1-6 i første sett, men kom tilbake og vant de to neste 6-3, 6-4. Ikke verst for en spiller som selv hevder at hun lå på «dødsleiet» tidligere i år.

- Pironkova er en veldig god spiller. Hun slo Venus på vei mot semifinale i Wimbledon i fjor, og jeg ble forferdet da jeg så trekningen, sa Serena etter kampen.

Hun tapte kampens fem første games og framsto de første 20 minuttene som treg og utrent. Hun pådro seg også publikums misnøye da hun i frustrasjon ødela en racket. Sakte, men sikkert kjempet hun seg inn i kampen og avgjorde den.

- Jeg er litt rusten, men jeg likte å være tilbake på gress. Jeg får se hvordan kroppen reagerer på denne kampen.

Serena Williams pådro seg et kutt i foten etter Wimbledon i fjor, og det ødela resten av sesongen for henne. I februar pådro hun seg livstruende blodpropp i lungene.

Storesøster Venus gjør comeback etter skade i den samme turneringen. Hun vant sin åpningskamp mandag. For Venus er det første turnering siden Australian Open i januar. Hun møter tidligere verdensener Ana Ivanovic i sin neste kamp onsdag.

(NTB)