Reiste seg etter marerittstart

Men det ble et nytt tap for Maaseide/Horrem.

NYTT TAP: Bjørn Maaseide og Iver Horrem gikk på et nytt 2-0-tap i VM. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
NYTT TAP: Bjørn Maaseide og Iver Horrem gikk på et nytt 2-0-tap i VM. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet.no) De norske gutta var ikke levnet store sjanser mot det amerikanske paret i ettermiddag, og de sleit også kraftig mot Nick Lucena og Brad Keenan.

I det første settet ble Bjørn Maaseide og Iver Horrem spilt ut etter alle sandvolleyballkunstens regler.

Maaseide og Horrem var perioder svært misfornøyd med dommerne, men de kan likevel ikke argumentere mot at amerikanerne vant en fortjent seier i VM-byen Stavanger.

- Det var ikke på denne måten jeg ønsket å ryke ut av VM på hjemmebane, men dessverre er idretten slik. Vi spiller totalt uten selvtillit og da er vi sjanseløse på dette nivået, sier Maaseide til aftenbladet.no.

Hevet seg
Det første settet var kjapt unnagjort og det endte 21-10 til USA. Maaseide/Horrem avverget tre matchballer mot slutten av settet, men det er uansett ett de bare må glemme så fort som mulig.

I andresettet hang de bedre med fra start og de holdt følge hele veien ut også. De norske gutta ledet i starten, men så ble de tatt igjen av amerikanerne. Det ble spennende helt til siste slutt, men amerikanerne trakk det lengste strået og vant 21-19.

- Vi unngikk den stygge starten, men fortsatt ble det litt for mye kaos fra vår side. Da ble det for mange feil og vi tapte for et godt lag, sier Horrem til NRK.

- Blir umulig
Også åpningskampen til Maaseide og Horrem ble en kort affære, da de tapte 0-2 (13-21, 14-21) for det fjerdeseedede brasilianske paret Cunha og Pedre i løpet av 39 minutter.

VM er fortsatt ikke over for Bjørn Maaseide og Iver Horrem, men veien til sluttspillet er tung nå. De vil havne på tredjeplass i gruppa med seier mot sveitsiske Heyer og Heuscher på onsdag - men det er bare de beste treerne som går videre.

- Jeg tror det blir umulig, siden vi ikke vant denne kampen. Vi kom ekstremt dårlig igang, mistet selvtilliten litt og da får du ikke de marginene du trenger, sier Maaseide.

Som dermed kanskje bare har én kamp igjen av karrieren.

Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr åpnet mesterskapet med en solid seier lørdag, men i kveld gikk det ikke veien for de nybakte norgesmestrene. Den norske duoen er rangert som nummer 13, men hadde ingen muligheter i møtet med Christian Redmann og Rich Van Huizen (rangert som nummer 37). Det canadiske paret åpnet med en sterk 21-15-seier i førstesettet, før kampen ble avgjort med 21-18-seier i andresettet.