Reiste seg etter stortapet

Fire strake på eget gress for AaFK.

(Dagbldet.no): Aalesund - Lyn 3-1 (1-1).

Sist runde spilte Aalesund på Åråsen og tapte 0-7 for Lillestrøm. I dag var det et helt annet lag som entret Color Line stadion.

Best fra start

På det nylagte, regntunge kunstresset tok hjemmelaget tidlig kommandoen, presset gjestene høyt, og lot ikke den giftige kantduoen Hoff-Knudtzon få det rommet de trenger for å skape farligheter.I stedet var det Diego Silva og Jeffrey Aubynn som dominerte. Flere ganger viste de to teknisk klasse over gjennomsnittlig Tippeliganivå, og det tok ikke lang tid før første sjanse kom.

I underkant av fem minutter var spilt da Aalesunds nyervervelse Håvard Sakariassen presenterte seg. Den sterke spissen tok ned ballen på 16-meteren, la tilbake til Aubynn, men skuddet fra svensken smalt i stanga. Kibebe fikk også en god mulighet etter en Aubynn-corner, men Eddie Gustafsson var parat.

Men etter 17 minutter lyktes det endelig for de oransjekledde.

Joakim Austnes ble rullet opp av Diego Silva, og alene med Gustafsson plasserte han ballen kaldt i det lengste hjørnet.

Kom kjapt tilbake

KALD FISK: Joakim Austnes setter rolig inn 1-0 bak Eddie Gustafsson. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG / SCANPIX
KALD FISK: Joakim Austnes setter rolig inn 1-0 bak Eddie Gustafsson. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG / SCANPIX Vis mer

Lyn virket lite tente, men klarte likevel å svare bare seks minutter etter scoringa.

Espen Hoff ble spilt nydelig gjennom av Obiefule. Lynvingen tok med seg ballen innover, serverte Kim Holmen på åpnet mål, og dermed var lagene like langt.

Nevnte Sakariassen hadde en kjempesjanse til å score alene med Gustafsson kort tid før hvilen, men lagene gikk til pause med uavgjort resultat.

To mål på to minutter

Som i den første omgangen var det Aalesund som åpnet som det mest aggressive laget, og da timen var spilt brukte de to kjappe minutter på å avgjøre kampen.Diego Silva forsøkte å dra av Dahm i feltet. Da det ikke lyktes løftet brasilianeren ballen inn foran mål. Der ventet Aubynn med hodet, og Gustafsson hadde ikke annet å gjøre enn å stå og se på at ballen gikk inn i nettmaskene.

Og altså bare to minutter senere headet Amund Skiri inn 3-1. Servitør var Jeffrey Aubynn.

Kunne ledet

Lyn hadde lite og stille opp med etter de to scoringene, men tilfeldigheter gjorde at kampen ikke fikk et helt annet bilde.

På stillinga 1-1 var Kim Holmen helt alene med Andreas Lie, men plasserte ballen noen få centimetre på feil side av stanga.I tillegg hadde AaFK-keeper Andreas Lie noen mesterlige redninger den siste halvtimen.

– Vi gjør en god kamp i perioder, men Aalesund ville mest, slo Lyn-trener Henning Berg ganske så presist fast overfor TV 2 etter kampslutt.

– Alt i alt vinner vi fortjent. Jeg tar av meg hatten over det spillerne gjør under de vanskelige forholdene, uttalte Bergs AaFK-kollega Per Joar Hansen.

Dermed fortsatte Lyn sin svake bortestatistikk. Kun Sandefjord har færre bortepoeng enn Oslolagets to. Aalesund på sin side tok sin fjerde strake hjemmeseier, og har med det en luke på seks poeng ned til Odd Grenland op kvalikkplass.