Reiste seg i andre omgang

Glimt slo Aalesund på Aspmyra.

(Dagbladet.no): Bodø Glimt- Aalesund 2-1
Glimt spilte seg opp etter en begredelig start på Aspmyra. Nordlendingene utnyttet sjansene i andreomgangen og sørget for at Aalesund opprettholdt sin elendig bortestatistikk.


Etter en kjedelig start på kampen, hvor Aalesund skapte det lille som var av sjanser, hevet Glimt seg i andre omgang.


En tannløs førsteomgang

Den første omgangen var langt fra noen innholdsrik affære. Store perioder av den kan karakteriseres som et eneste langt gjesp på Aspmyra.

Kunstgresset var for øvrig godt vannet før kampen, og ballen gikk fort, uten at noen av lagene klarte å levere finspillet.

6000 tilskuere måtte vente i 19 minutter på den første corneren i kampen, noe som var ganske symptomatisk for førsteomgangen.

Ingen av lagene klarte å skape noen ordentlig farlige sjanser. Oppspillene til Aalesund traff ikke Aarøy, og Glimt klarte ikke å spille gjennom Thiago Martins.

Diego Silva virket som en av få på banen som var i stand til å skape noe offensivt, de gangene han nærmet seg Glimt-målet med ballen i beina.

I et 38. minutt var Diego Silva farlig frampå med kampens største sjanse. Brasilianeren fikk stå upresset og vende seg til skudd inne i feltet. Bare en feberredning av Londak hindrer at det lave skuddet gikk i nettet. Glimt var heldig som ikke fikk mål imot seg, og gikk til pause uten å imponere.

SPIKEREN I KISTA: Thiago Martins setter sikkert inn til 2-0 til Bodø Glimt fra straffemerket.
SPIKEREN I KISTA: Thiago Martins setter sikkert inn til 2-0 til Bodø Glimt fra straffemerket. Vis mer

Glimt-trener Kåre Ingebritsen var ikke fornøyd med ballfordelingen i førsteomgangen:
-Vi fikk ikke engasjert midten, og har et dårlig tempo på ballen, sa Ingebritsen til TV2 i pausen.  
Christian Berg som ble kåret til banens beste spiller etter kampen, var enig i at Glimt leverte hadde en dårlig førsteomgang:
-Vi ga oss selv refs i pausen. Det var viktig å vinne idag, siden første serierunde.

Olsen satte standarden andre omgang 

Et hjemmelag som i første omgang virket tannløse, ga svar på tiltale og startet 2. omgangen forrykkende. På Glimts første corner klarerte Aalesund-forsvaret ballen i beina på Trond Olsen.

Fra 18-19 meter brenner Glimtvingen til med et hardt og lavt skudd som spretter forbi Adin Brown og ned i det høyre hjørnet. 

-Det var en dårlig klarering av dem. Det var bare å sikte mot langhjørnet. Jeg setter den der jeg vil ha den, beskrev Trond Olsen målet etter kampen.  

Etter denne åpningen hadde Glimt presset og produserte flere kvalifiserte sjanser. Sørensen var farlig frampå på kanten, og det luktet flere scoringer i Bodø.

Berg av gammel klasse

Runar Berg viste gammel klasse og kombinerte fint med Hamoud og Jan Derek Sørensen. Alene med keeper fikk han ballen i beina et par meter foran mål, og satte ballen til side forbi en sjanseløs Aalesund-keeper, og utenfor i det 61. minutt. Den tidligere Italia-proffen hadde fortjent bedre på den muligheten.

Ti minutter senere førte han igjen ballen inn i boksen til Aalesund og ble felt av Razak Pimpong. Igjen satt ballen klistret i beina til 37-åringen, og Aalesund måtte ty til ulovlige midler. Dommer nølte et sekund, men pekte resolutt på straffemerket.

Aalesund hadde ikke gitt opp, men presset Glimt som så seg fornøyd med sin tomåls-ledelse.

Reiste seg i andre omgang

-En god gammaldags krokfot, sa Kåre Ingebritsen om Razak Pimpongs felling av Runar Berg som første til straffesparket.

Thiago Martins gjorde ingen feil fra krittet og økte ledelsen til 2-0.


Silva skapte spenning
 


En feilvendt Silva tok imot en pasning fra Jonathan Parr, vendte og rev seg forbi Bärengrub. Alene med Londak gjorde Aalesund farligste angriper ingen feil og 1-2 og Sunnmøringene var tilbake i kampen.

Et minutt før slutt holdt Silva på å skli inn utligningen etter et lavt innlegg fra Jonathan Parr.

Selv om det ble lagt til fire minutter, kom ikke Sunnmøringene nærmere og Glimt kunne innkassere en fortjent hjemmeseier på Aspmyra.

-En virkelig arbeidsseier, sa ”brutter’n” til TV2 etter kampen. Vi var heldige som fortsatt hadde 0-0 til pausen. Etter hvilen flyttet vi beina mye kjappere og vant ballen i gunstige posisjoner.

Aalesund er fortsatt uten poeng borte i årets tippeliga.

Stem på den du mener var banens beste!