<strong>HERJET:</strong> Guro Reiten og LSK Kvinner er i kvartfinale i Champions League. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HERJET: Guro Reiten og LSK Kvinner er i kvartfinale i Champions League. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LSK Kvinner til kvartfinale i Champions League

Reiten herjet - LSK klare for kvartfinale i Champions League

Guro Reiten var kampens store spiller da LSK Kvinner vant 2-0 over Brøndby i mesterligaen onsdag. LSK er dermed klare for kvartfinale med 3-1 sammenlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter 1-1 på Jessheim for to uker siden måtte LSK score for å ta seg til kvartfinale i mesterligaen.

De hang lenge i tauene, og hjemmelaget Brøndby styrte kampen i 70 minutter. Da fikk kanaridamene fra Romerike muligheten de trengte.

Mesterligaen fotball kvinner onsdag, åttedelsfinale 2. kamp

Brøndby (Danmark) - LSK Kvinner 0-2 (0-0), sammenlagt 1-3
2975 tilskuere på Brøndby Stadion

Mål: 0-1: Anja Sønstevold (70), 0-2: Synne Skinnes Hansen (78)
Dommer: Meliz Özçiğdem, Tyrkia
Gult kort: Rikke Sevecke, Brøndby, Anja Sønstevold, LSK Kvinner. (NTB)

To Reiten-målgivende

Guro Reiten slo et hjørnespark inn i feltet, men Brøndby-keeper Katrine Abel fikk bokset ballen ut igjen. Da fikk Reiten god tid til å sikte, og i boksen var Anja Sønstevold i god posisjon. På fire-fem meter slo hun Julie Tavlo-Petersson og stanget ballen i lengste hjørne.

Scoringen tvang hjemmelaget framover i banen, og da ble det store rom å kontre i for LSK. 78 minutter var spilt da Reiten parkerte Brøndby-høyreback Emilie Henriksen og kom seg til dødlinjen. Der slo hun et innlegg 45 grader ut til Synne Skinnes Hansen, som bredsidet inn onsdagens andre LSK-mål.

Da måtte Brøndby ha tre mål for å ta seg videre, en oppgave som virket umulig. De kastet seg framover, noe som åpnet for LSK-sjanser i sluttminuttene. Både Reiten og Sophie Roman Haug fikk muligheter, men ingen av dem klarte å pynte på resultatet.

Tidlig Brøndby-sjanse

Det kunne sett annerledes ut, allerede etter to minutter fikk hjemmelaget Brøndby en kjempemulighet. Mille Gejl Jensen dro seg inn i boksen og skjøt mot lengste hjørne. Cecilie Fiskerstrand kastet seg og slo til corner.

Like etter fikk LSK Kvinner sin første mulighet. Guro Reiten vendte opp i boksen og rappet til fra 14–15 meter. Brøndby-keeper Katrine Abel hadde grei kontroll.

Brøndby styrte kampen i 1. omgang, og skapte de fleste farlighetene. LSK slet med å få til finspillet, og klønet det til i bakre rekker ved flere anledninger. Etter en halvtimes spill fikk både Ria Öling og Nanna Christiansen gode muligheter, men ingen av dem maktet å treffe mål.

Öling dro seg inn og skjøt utenfor, mens Kristiansen banket Ingrid Moe Wold i en hodeduell på fem meter. Headingen gikk like utenfor stolpen bak Fiskerstrand.

Også etter hvilen startet Brøndby best, men de klarte aldri å overliste Fiskerstrand i LSK-målet.

Det betyr at LSK Kvinner er i mesterligaens kvartfinale for første gang i klubbens historie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer