Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reiten-show i cupfinalen

LSK Kvinners drømmesesong ble kronet med cupgull lørdag. Guro Reiten herjet med Sandviken i 4-0-seieren i NM-finalen i Fornebu Arena.

TRIUMF: Guro Reiten (til venstre) var sentral da Lillestrøm sikret The Double. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TRIUMF: Guro Reiten (til venstre) var sentral da Lillestrøm sikret The Double. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • LSK Kvinner - Sandviken 4-0

Avaldsnes fikk bare låne NM-tittelen i ett år. Suverene LSK Kvinner tok sitt fjerde cupgull på fem år da Sandviken ble slått enkelt.

Reiten åpnet scoringene på en retur i det åttende minutt etter at Emilie Haavi smalt ballen i tverrliggeren. Deretter løp toppscoreren med ballen fra midten, rundet keeper og trillet ballen i nettet tre minutter senere på en kontring.

Haavi økte til 3-0 med en bredside opp i hjørnet da det var et kvarter igjen av oppgjøret. Scoringen kom etter en smart cornervariant.

GLADE JENTER: Lillestrøms kaptein, Anja Sønstevold, løfter kongepokalen etter 4-0 over Sandviken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GLADE JENTER: Lillestrøms kaptein, Anja Sønstevold, løfter kongepokalen etter 4-0 over Sandviken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Sophie Roman Haug ble kampens siste målscorer etter å ha blitt stukket gjennom alene med keeper av Reiten.

Kennya Cordner var Sandvikens eneste uromoment, men hun klarte ikke sette Cecilie Fiskerstrand i LSK-buret på de største prøvene.

- Jeg er sykt letta. Jeg har vært skikkelig nervøs og kjent på det presset. Vi er et veldig bra fotballag og vinner fortjent. Det er sykt artig, sier Reiten til NRK.

- Min prestasjon er jeg ikke helt fornøyd med. Jeg var sliten og det var litt tungt, men vi vinner 4-0. Vi har nådd alle målene. Jeg er sykt fornøyd.

Drømmesesong

LSK Kvinner kronet dermed sesongen med cupgull, etter å ha blitt seriemester fem runder før slutt tidligere i høst. Klubben har også tatt seg til kvartfinale i mesterligaen for første gang. Barcelona er motstander i mars.

Sandviken ble snytt for bronsen i serien på målforskjell, men kan ta ferie med god samvittighet etter cupsølvet og klubbens beste sesong på mange år. Det var trener Alexander Strausz siste kamp ved roret.

LSK Kvinner vant cupgull tre år på rad mellom 2014 og 2016, men størsteparten av laget hadde ikke vært med på NM-seier tidligere. LSK hadde bare tre utespillere på benken på grunn av skadeproblemer lørdag.

Wold ute

Blant dem som har vunnet cuptitler med de gule, men som måtte stå over lørdagens finale, var kaptein Ingrid Moe Wold. Landslagsspilleren måtte operere ankelen en knapp uke før cupfinalen.

Sandviken måtte klare seg uten toppscorer Ajara Nchout. Spissen noterte seg for 15 mål i Toppserien denne sesongen, men er i afrikamesterskapet med Kamerun.

GUL EKSTASE: LSK-jentene hadde flott støtte fra fansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GUL EKSTASE: LSK-jentene hadde flott støtte fra fansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Uten Nchout var Sandviken relativt ufarlige.

LSK Kvinner og Sandviken tok seg begge til finale på dramatisk vis. Røa rystet LSK og ledet 3-0, men storfavoritten slo knallhardt tilbake og scoret tre ganger etter pause. Straffeseier sendte LSK til cupfinalen.

Sandviken ble klar for sin første cupfinale siden 1995 da Ingrid Marie Spord og Nora Neset Gjøen ble de store heltene i straffeseieren over Klepp.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!