IKKE FAVORITTKLUBBEN: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal møter gamleklubben Aalesund i kveld. Forholdet til eks-klubben er midt sagt fortsatt dårlig. Foto: Roy Wahlstrøm
IKKE FAVORITTKLUBBEN: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal møter gamleklubben Aalesund i kveld. Forholdet til eks-klubben er midt sagt fortsatt dårlig. Foto: Roy WahlstrømVis mer

Rekdal: - Aalesund er en klubb som ikke eksisterer i min verden

Kjetil Rekdal vant to cupgull som Aalesund-trener. De har han fortrengt.

(Dagbladet): Vålerengas eksentriske trener skal opp mot gamleklubben i Ålesund i kveld, men det blir på ingen måte noe hjertelig møte med klubben som ga han sparken for snart tre år siden.

Forholdet mellom Rekdal og Alesund FK har vært kjølig siden, og det er slett ikke slik at tiden leger alle sår. For Kjetil Rekdal er gamleklubben fortsatt knapt for luft å regne.

Slitasje

- Aaleund er en klubb som ikke eksisterer i min verden, utover at jeg møter dem i seriesammenheng to ganger i året. Og møter vi dem i cupen i tillegg, så er det tre. Utover det verken har eller vil jeg noen gang ha noe mer med dem å gjøre, sier Rekdal til Dagbladet.

««Jeg har selvsagt noen tanker om hvorfor Kjetil Rekdal ikke klarer å glemme bitterheten sin»» Henrik Hoff, daglig leder Aalesund FK

Fotballtreneren førte altså Aalesund til cupgull i både 2009 og 2011, han ledet dem til fjerdeplass i Tippeligaen i 2010 og tok klubben ut i europacupspill flere år.

Men etter 11. plass i 2012 sa klubben stopp.

Da hadde det vært sterk slitasje mellom trener og administrasjon i lang tid.

- Er du langsint?

- Nei, det handler ikke om det. Det har bare blitt sånn. Jeg orker ikke å gå inn på årsaker. Det er en historie som er slettet i min verden, det er over og jeg kommer aldri til å ha noe med dem å gjøre.

Har taket på Vålerenga

Som Aalesund-trener hadde han ikke minst et veldig godt tak på nettopp Vålerenga i Ålesund, med fire seirer, én uavgjort og ingen tap.

Det er en statistikk Vålerenga må snu i kveld, om de skal være med å kjempe om tredjeplassen i år. Med 15 poeng opp til Rosenborg og åtte til Stabæk, så er bronsen medaljen de må sikte seg inn på.

Medalje har ikke Vålerenga tatt i serien siden sølvet i 2010.

I neste hjemmekamp venter tredjeplasserte Viking på Ullevaal. De to neste kampene vil derfor definere resten av Vålerenga sesong.

- Vi skal ha større sjanse til å slå Aalesund nå enn tidligere i år. Vålerenga er styrket, mens Aalesund har blitt dårligere. Men vi slår ikke Aalesund med en dårlig prestasjon, sier Kjetil Rekdal - som tror Vålerenga må sanke 19 poeng de siste ni seriekampene for å ta hjem bronsemedaljen.

DAGLIG LEDER I AALESUND FK: Henrik Hoff. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
DAGLIG LEDER I AALESUND FK: Henrik Hoff. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror bronsen ender på rundt 53-55 poeng. Tar vi 19 poeng til, så ender vi på 55, sier Rekdal.

- Hjertelig velkommen

Aalesund FKs daglige leder Henrik Hoff blir ikke veldig provosert over uttalelsene til Kjetil Rekdal, og gleder seg til å ta imot Vålerenga i kveld.

- Jeg har selvsagt noen tanker om hvorfor Kjetil Rekdal ikke klarer å glemme bitterheten sin. Det er opp til han om det fortsatt skal være slik. Jeg ønsker Vålerenga hjertelig velkommen til kamp i kveld, sier Henrik Hoff til Dagbladet.