Rekdal: - Alt er mulig

Vålerenga i trøbbel etter 1-3 mot tsjekkiske Boleslav i CL-kvaliken.

Mlada Boleslav - Vålerenga 3-1.

(Dagbladet.no): Etter bare 20 minutter virket Champions League-eventyret til Vålerenga dødt og begravet. Tsjekkiske Mlada Boleslav ledet ufattelige 3-0, latterliggjorde Vålerenga på det groveste og fikk Kjetil Rekdal til å spytte snusen i ren vemmelse.

Treneren måtte foreta seg et eller annet - og hentet fram Ardian Gashi fra innbytterbenken før det var spilt 25 mintutter.

Det var en av de riktigste avgjørelsene Rekdal gjorde denne kvelden - selv om det ikke var så mange av dem.

Øyner håp

Terrieren Gashi tilførte Vålerenga litt sårt tiltrengt aggressivitet, løpsstyrke og glød.

Og aller viktigst: Målet som gir Vålerenga håp foran returmatchen på Ullevaal om en uke.

- Vi er i hvert fall med. Vi så at Boleslav ble slitne i dag. Med et voldsomt trøkk på Ullevaal og en tidlig scoring vil de bli shaky. Da er alt mulig, sier Kjetil Rekdal til TV 3.

TENTE HÅPET: Kjetil Rekdal innledet kampen med å ha tre mann i forsvar. Det endte med katastrofe. Adrian Gashis redusering til 1-3 gjør imidlertid at Vålerenga fortsatt har håp. Foto: SCANPIX
TENTE HÅPET: Kjetil Rekdal innledet kampen med å ha tre mann i forsvar. Det endte med katastrofe. Adrian Gashis redusering til 1-3 gjør imidlertid at Vålerenga fortsatt har håp. Foto: SCANPIX Vis mer

Reduseringen kom da Jan Derek Sørensen ble spilt fra av Thomas Holm og klinket ballen inn i feltet. Ballen traff Gashi i brystet og rullet i mål med et nødskrik - en rein viljescoring.

- Vi fikk en leksjon i hvordan kjappe angrep gjøres. Etter at de fikk 3-0 løp de seg tomme. Hadde vi klart å stå imot bedre første halvdel av 1. omgang, hadde det sett bra ut. Men det blir vanskelig nå, sier Jan Derek Sørensen.

Elendig 1. omgang

Med 1-3 tap må Vålerenga vinne minst 2-0 hjemme for å nå 3. kvalifiseringsrunde. Det bør ikke være noen umulighet etter det som ble vist i 2. omgang - som var uendelig mye bedre enn de første 45 minuttene.

Det skulle forresten bare mangle.

- Det har litt å gjøre med at motstanderen ledet 3-0, var fornøyde og ville kontrollere. Vi måtte score mål, men det er synd vi ikke har ork og presisjon til å få inn en redusering til, sier Rekdal.

Han startet i en 3-4-3-formasjon. Det var ikke bare en feil, en tabbe, en bommert. Det var en komplett fiasko.

Komikveld

Rekdal: - Alt er mulig

Det var nesten komisk å se på da Lubov Pecka satte inn 1-0 fra sju meter etter tre grove markeringsfeil på rappen. Det var enda mer komisk da Marek Kulic driblet hele Vålerenga og trillet ut til Marek Matejovsky, som styrte inn 2-0.

Da samme Matejovsky banket inn 3-0 fra drøye 20 meter var det bare flaut.

- Jeg har ikke noe godt svar på hva som skjedde. Det var så mye som gikk galt. Det var balltap på egen halvdel, og vi tettet ikke igjen der vi skulle. Ikke hadde vi aggressivitet eller vilje, heller, sier Rekdal til TV 3.

Kjetil Rekdal la om til 4 mann bak - og Vålerenga lignet endelig et fotballag igjen.

De presset på for å få 2-3 i sluttminuttene, men det ble bare nesten.

• Din mening: Går Vålerenga videre?

Rekdal: - Alt er mulig
<B>DEPPET:</B> Mlada Boleslav ledet 3-0 før det var spilt 20 minutter. Da så det bekmørkt ut for Vålerenga.