STORKAMP: Her jubler Christian Grindheim (nr to fra venstre) etter sitt strøkne frisparkmål mot Strømsgodset. Han lyktes med mer også. Foto: Eirik Førde / Digitalsport
STORKAMP: Her jubler Christian Grindheim (nr to fra venstre) etter sitt strøkne frisparkmål mot Strømsgodset. Han lyktes med mer også. Foto: Eirik Førde / DigitalsportVis mer

Rekdal: - Der Grindheim kom fra, trente de bare én time om dagen

- Han blir sur når jeg sier dette.

Vålerenga-Strømsgodset 3-1 (2-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Han var høyt, lavt, bredt, sentralt. Han scoret kampens første mål på et følsomt frispark, han slo pasningen som åpnet opp Strømsgodsets forsvar i forkant av at Vålerenga fikk 2-1-straffesparket - og han ble belønnet med 8 på Dagbladets spillerbørs.

Kort sagt: Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (31) var strålende da Vålerenga slo Godset 3-1 i seriepremieren på Ullevaal i går.

Trener Kjetil Rekdal er ikke overrasket:

- Christian har vært outstanding i hele vinter, sier han til Dagbladet.

Merket formen lørdag Grindheim selv kom også til nasjonalarenaen med godfølelsen allerede før avspark i går. Han kjente vibbene da han trente på samme matte påskeaften.

- Jeg merket på treninga her på Ullevaal på lørdag at kroppen var bra. Jeg begynner å bli så gammel at jeg kjenner når kroppen fungerer og når den ikke fungerer, sier Grindheim.

- Hva har du gjort annerledes?

- I fjor var jeg skadet de siste fem ukene før seriestart, og tapte en del på det. Nå har jeg stått over bare tre økter på tre måneder, og jeg føler at jeg er i veldig god form, sier Grindheim.

- Trent mer Kjetil Rekdal mener forklaringen kan være mer sammensatt enn bare «2014 skadet, 2015 frisk»:

- Christian har trent mer, tror jeg. Bitt tennene mer sammen, og presset seg selv. Men dette er jo også litt sånn at du trenger tid på å bygge opp igjen kroppen din, sier Rekdal.

- Han blir sur når jeg sier dette, men... Han kom fra Nederland og Danmark der tempoet kanskje var mer bedagelig i kampene, og hvor de trente bare én time om dagen. Så kom han til en bulldoserliga som Norge, der det går opp og ned og tut og kjør. Det tar tid å bli vant. Det har han kanskje oppdaget selv også. Nå er han på det nivået jeg vil ha ham - og han leverer en knallkamp her også, sier Rekdal.

- Egen klasse Medspiller Ghayas Zahid sier dette:

- For meg er Christian en spiller i en egen klasse. Det er veldig godt å ha en sånn midtbanespiller bak meg. Jeg føler meg trygg på at jeg får ballen og når han har ballen så vet jeg at det skjer ting. Det er bare å bevege seg, så får jeg den, sier Zahid til Dagbladet.

Mens generasjonen under Grindheim skryter, tror treneren at rogalendingen har lært av generasjonen over.

- Det er hans egen fortjeneste at han er bedre trent nå. Men det kan ha hatt en effekt at Kjetil Wæhler kom tilbake, for de andre ser hvor mye Kjetil trener for å kunne henge med på dette nivået som 39-åring. Samme med Morten Berre. Jobben de gjør for å forlenge karrierene sine, smitter over på de andre, sier Rekdal.

- Smartere i år Grindheim sier at han i alle fall er blitt eldre og klokere.

- I fjor vekslet vi mye mellom kunstgress og gress, og i treningskamp mot Bærum på Kadettangen rykket det til i beinet. I år har jeg vært smartere. Jeg har tatt det litt roligere de gangene vi har byttet underlag, for jeg vet at det da kan rykke til både her og der for en gammel mann. Så det handler om å være smartere.

- Kan landslaget bli et mål igjen?

- Vet du hva, det tenker jeg ikke på. Det er så mange unggutter som kommer opp nå. Men trenger han en rutinert mann, så skal jeg stille opp.