Rekdal: - Det er ingen vits i å henge ham ut

YouTube-øyeblikket ble skapt av én helt og én syndebukk.

(Dagbladet): Veien fra helt til syndebukk er kortere enn hva de fleste ønsker i fotballbransjen. Det gjelder hos keepere i særdeleshet.

På Ullevaal i kveld var det ca. 100 meter som skilte mellom banens største helt, Start-keeper Håkon Opdal, og banens største syndebukk, VIF-keeper, Sascha Burchert.

Keeperduoen laget sammen en ekte YouTube-hit med 1-1-scoringen mellom Vålerenga og Start i kveld.

- Det er en forferdelig keepertabbe. Den kommer til å gå verden rundt, skrek TV 2-kommentator Harald Bredeli om den bisarre situasjonen.

Beklaget feiringen Med keeperdrakta på gikk Opdal frem til midtbanestreken for å ta et frispark. Det så tilsynelatende ufarlig ut, men plutselig fikk ballen en skummel bue.

VIF-keeper Sascha Buchert feilberegnet fullstendig og lot ballen gå over seg og i mål. Dermed kunne Opdal juble for scoring, mens Buchert måtte fortvile over den flaue tabben.

- Jeg må bare beklage overfor VIFs keeper at jeg jublet så mye. Jeg kan lett sette meg i hans sko og se hvor tøft det er for ham. Men det var et viktig poeng for oss, sa Opdal til TV 2 etter kampen.

- Kan ikke huske noe lignende VIF-trener Kjetil Rekdal så ut som et spørsmålstegn da Starts absurde utliging var et faktum. Etter kampen ville han ikke totalslakte sin sisteskanse.

TRØST: Starts keeper Håkon Opdal trøstet Vålerengas keeper Sascha Burchert etter den utrolige keepertabben. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TRØST: Starts keeper Håkon Opdal trøstet Vålerengas keeper Sascha Burchert etter den utrolige keepertabben. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Jeg kan ikke huske sist gang jeg så et slikt mål, men slike ting kan skje. Slik er fotballen. Det er ingen vits i å henge ham ut, sier Rekdal.

Han valgte i stedet å fokusere på andre situasjoner i kampen.

- Jeg mener vi ble snytt for både scoring og straffespark, men det største problemet vi har for tiden er at vi ikke scorer nok mål selv. Vi tapte to poeng i dag, sier Rekdal.

- Vi sløste med sjansene i forrige kamp også, men da kom vi unna med det. Vi må bli bedre foran mål, tydeliggjør Vålerenga-treneren.

SLAKTER IKKE: Kjetil Rekdal vil ikke slakte sin keeper etter generaltabben mot Start.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SLAKTER IKKE: Kjetil Rekdal vil ikke slakte sin keeper etter generaltabben mot Start. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer