Rekdal: - Det er klubbledelsen som burde ha trukket seg

Petter Myhre trekker seg med øyeblikkelig virkning. - Den sportslige ledelsen har gått skeis på nytt, sier Kjetil Rekdal.

(Dagbladet.no): Petter Myhre trekker seg med øyeblikkelig virkning som hovedtrener for Vålerenga.

Det melder klubbens hjemmeside. Oslo-laget røk torsdag ut av NM etter et flaut 1-3-tap for Nybergsund-Trysil og ligger for øyeblikket på 11.-plass i eliteserien.

Etter gårsdagens kamp sa han:

- Flaut. Det er alt jeg har å si om det.

Det var riktignok ikke alt han sa.

- Hvis de mener at jeg ikke gjør en god nok jobb får jeg nok beskjed. Jeg frykter ingenting, nå er jeg bare forbannet over at vi taper fotballkamper. Men klart det er tøft, det er jeg som står ansvarlig for dette her, sa han.

VIF-direktør Jan-Erik Aalbu var i går overfor Dagbladet sikker på at Myhre kom til å lede laget mot Stabæk på søndag.

Men i dag var det altså slutt.

Rekdal: - Det er klubbledelsen som burde ha trukket seg

Rekdal: - Ledelsen burde gått

Myhre tok over treneransvaret i klubben etter Kjetil Rekdal i fjor høst, da eksproffen tok sin hatt og gikk. Han hatt stor suksess i fjor og førte klubben til bronse i serien. Rekdal synes nå synd på Myhre.

- Dette er veldig synd fordi det er ikke hans skyld at det går dårlig, sier Rekdal til Dagbladet.no.

- Det er klubbledelsen som burde tatt hatten og gått, fordi de er ikke kompetente til å drive klubb. For å si det rett ut så har den sportslige styringa i klubben i Vålerenga gått skeis på nytt. Sånn var det på slutten av 90-tallet og starten av 2000 helt til den sportslige styringa kom ut på riktig side, sier Kaiserslautern-treneren.

- Om de ikke få mer kompetente stillinger inn i det sportslige styret kommer Vålerenga til å gå til grunne, sier Rekdal.

Harald Aabrekk tar over hovedansvaret som trener i klubben.

Ledelsen bekrefter

VIFs sportsdirektør Jan-Erik Aalbu bekrefter overfor Nettavisen at Myhre har trukket seg.

FERDIG SOM ENGA-TRENER: Petter Myhre har trukket seg etter en begredelig sesong. Foto: Scanipx
FERDIG SOM ENGA-TRENER: Petter Myhre har trukket seg etter en begredelig sesong. Foto: Scanipx Vis mer

- Petter Myhre har i dag bestemt seg for å trekke seg som hovedtrener i Vålerenga. Han vil fortsatt være en del av VIFs trenerteam, men etter eget ønske vil han ikke være på benken i søndagens kamp mot Stabæk, sier han.

Vålerengas administrerende direktør Pål Breen sier til Dagbladet.no at klubben ikke bare har et trenerproblem, men at Myhre ofrer seg for klubben.

- Petter ser nå sjøl at det er andre enn han som må snu dette. Selv om det selvfølgelig ikke bare er et trenerproblem, men et sammensatt problem som nå må løses. Det som skjer nå er at Myhre ofrer seg for klubben så vi kan finne en annen trener, sier Breen.

- Vi skjønner at dette blir en tøff tid for ham, men det er vanskelig å se andre løsninger når resultatene uteblir. Men vi ønsker å ha han med videre i klubben, det skal vi klare å få til, sier Breen til Dagbladet.no.

Jager ny trener i krisen

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Vålerenga har vært på intensiv trener-jakt i sommer. Tidligere denne kom det fram at Helsingborg-trener Stuart Baxter skal ha glippet for klubben, fordi TV 2 offentliggjorde at Vålerenga var interessert.

Vålerenga begynte høstsesongen med å spille 2-2 hjemme mot Tromsø. Før den kampen, sa han:

- Det blir godt å komme i gang igjen nå, så vi kan snakke om fakta. Gjør vi jobben og vinner noen kamper, vil det stilne litt.

Tirsdag denne uka skrev Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen følgende om Myhre: «Denne mannen klarer ikke mer».

Han skrev videre: 

«Etter det jeg har grunn til å tro er det en god stund siden Petter Myhre innså sin begrensning. Etter en strålende 2006-høst som arvtaker for Kjetil Rekdal, der seriebronse ble resultatet av en meget vellykket snuoperasjon, satt han plutselig der - vel å merke etter eget ønske - med hele ansvaret alene. Og da spillerne av forskjellige årsaker ikke

lenger liknet på seg selv, og da snakker jeg om nøyaktig de samme gutta som bare for ni måneder siden gjorde det til en god vane å levere varene uke ut og uke inn, ble jobben for stor for Petter Myhre».

Pedersens kommentar er ikke lagt ut på nett.

Vålerenga avsluttet vårsesongen med å tape 1-3 hjemme mot Viking. Etter kampen sa Myhre at alle, inkludert ham selv, måtte evaluere innsatsen de hadde lagt ned hittil i sesongen.

- Dette er hakk i plata, jeg føler jeg sier det samme igjen. Vi har sjanser, men klarer ikke å score. Vi må trene godt og jobbe godt i sommer, sa en tydelig ubekvem og skuffet VIF-sjef.

Selv om Petter Myhre tok over som trener for Vålerenga i fjor høst, drøyde det lenge før han signerte ny kontrakt med klubben. Først 5. januar i år skrev han under.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer.)