Rekdal: - En sensasjon

Kjetil Rekdal er positiv til at Vålerenga endelig har fått sitt elitestyre, men nekter å spekulere i investorenes ønske om 31-åringen i en managerrolle.

Rekdal forlot forrige ekstraordinære årsmøte i klubben ristende på hodet. I kveld var han glad for at det innstilte elitestyret ble valgt uten en eneste liten protest fra investorer, klubbmedlemmer og kjendisfans.

- Det er vel nærmest en sensasjon. Men det er et godt tegn, sier Rekdal til Dagbladet.no.

John Fredriksen er Vålerengas største investor gjennom Bryggetorget AS. I dag ble Fredriksens mann, advokat Erling Lind, valgt inn i elitestyret. Før jul sendte selskapet ut en pressemelding der de lanserte Rekdal som manager i klubben.

Og etter det Dagbladet.no erfarer blir Rekdal bare i Vålerenga dersom han får en utvidet sportslig rolle i 1. divisjonslaget. Rekdal var så seint som åtte måneder siden tysk bundesligaspiller og landslagskaptein, og nøyer seg ikke med en vanlig spillerrolle blant de nest beste.

Om 14 dager er elitestyret ferdig med sin granskning, og flere i trenerapperatet kan være borte.

- Jeg kan ikke spekulere i dette, sier Rekdal og er foreløpig avventende til hva styret vil foreta seg.

- Det er bra at det ser ut som alle vil trekke i samme retning. Men jeg vet ikke satsingsnivået, og hva som skjer i framtida er helt uvisst.

En ting er sikkert: Rekdal vil ikke ha noen ny sesong som fjorårets. Som den nyvalgte elitelederen Rune Hansen sier det:

- Vi er nødt til å få fram et samarbeide som gjør at vi ikke framstår som tullinger.