<strong>TRØBBEL:</strong> Martin Ødegaard sliter med jumpers knee og spiller ikke for Norge mot Østerrike fredag. Foto: NTB scanpix
TRØBBEL: Martin Ødegaard sliter med jumpers knee og spiller ikke for Norge mot Østerrike fredag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Rekdal: - Ikke bra

Mener Martin Ødegaard (21) har hatt «mye rusk med skader allerede».

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Østerrike, klokka 20.45 fredag

ULLEVAAL (Dagbladet): Martin Ødegaard må stå over den pågående landslagssamlingen på grunn av jumpers knee. HamKam-boss Kjetil Rekdal (51) husker da han selv ble rammet av jumpers knee som spiller.

- Det er som en forkjølelse som ikke vil gi seg, forteller han til Dagbladet.

<strong>SJEF PÅ BRISKEBY:</strong> Kjetil Rekdal prøver å få orden på HamKam-skuta.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SJEF PÅ BRISKEBY: Kjetil Rekdal prøver å få orden på HamKam-skuta. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Fotballandslaget forbereder til seg til Nations League-kampen mot Østerrike på Ullevaal stadion fredag.

De siste dagene har Ødegaard trent lett med Real Madrid, men bakteppet er problematisk: 21-åringen har fått diagnosen jumpers knee, noe som innebærer smerter/betennelse i kneleddet.

Det er snakk om det høyre kneet og trøbbelet kunne ikke kommet på et verre tidspunkt. Samtidig som Real Madrid gir ham sjansen til å spille seg inn på laget, må han «dra på ekstra bagasje». Og ingen vet utgangen av det som skjer på mektige Estadio Santiago Bernabéu.

Rekdal relaterer til seg selv hva Ødegaard sliter med. I glansdagene for Hertha Berlin (1997-2000) sleit han med jumpers knee.

- Det kan være plagsomt. Jeg har hatt det, og det kan være en fryktelig ekkel og seig skade, forteller han.

- Det er ikke det at det er farlig. Men det kan være fryktelig smertefullt. Når du bøyer deg ned med knærne, kan du få ekstrem smerte i kneet. Jeg hadde det i Hertha Berlin. Det kunne være spesielt ille om sommeren når du trente på harde baner.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Hvordan oppsto skaden?

- Den kom sakte, men sikkert. Plutselig hadde du vondt i kneet. Og du kan ikke bare knipse skaden bort. Sprøyte er heller ikke smart.

Rekdal fortsetter:

- Jeg husker jeg plagdes. Det var snakk om at jeg skulle ta en operasjon i fotballpausen inn mot jula, men det gikk over til slutt. Operasjon er siste utvei.

<strong>TRENER OG ASSISTENT:</strong> Lars Lagerbäck (t.h.) og Per Joar Hansen. Foto: Bjørn Langsem
TRENER OG ASSISTENT: Lars Lagerbäck (t.h.) og Per Joar Hansen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Landslagstrener Lars Lagerbäck sier det ikke var tvil om at Ødegaard skulle stå over samlingen. Den siste tida skal han ha vært på rehabilitering i høyden i spanske Sierra Nevada.

Problemet er at jumpers knee er en uklar skade der du ikke kan si at den er over etter for eksempel åtte uker. For Rekdals del kom den - og gikk den - og kom den.

HamKam-bossen sier:

- Jeg sleit i flere år. Det var ikke like ille hver gang, men det var som sagt verst på harde baner om sommeren. Skader er noe alle får når du spiller fotball. Jeg brakk selv leggbeinet tre ganger på 18 måneder. Det kostet mye. Og for Ødegaard er det ikke bra med mye rusk med skader allerede.

Det er likevel ingen tvil om at nordmannen er i svært kyndige hender i Madrid. Men Lagerbäck kan ikke gi noen prognoser når han får spørsmål om kneskaden

FALT OM: En spiller på det norske herrelandslaget i fotball falt om på spillerhotellet mandag. På pressekonferansen tirsdag forteller NFF at det hele var udramatisk. Joshua King, på sin side, var mest opptatt av hvordan pressen får tak i slik informasjon. Video / reporter: Rødt Kort / Fredrik Filtvedt. Vis mer

- Vi har hatt en tett dialog rundt dette, sier han og sikter til det medisinske apparatet til Norge og Real Madrid.

- Martin hadde en ganske lang rehabiliteringsperiode, og så gikk han i gang i forrige uke. Da løp han for første gang, men han har ikke belastet kneet som du gjør på fotballtrening, sier treneren.

- Hva som er prognosene kan jeg ikke svare på. Det tror jeg ikke Martin eller legene kan heller. Det medisinske teamet der nede, og vårt medisinske team, bedømte situasjonen, og han må få sjansen til å bygge seg opp gradvis. Heller dét enn at han forverrer skaden og blir borte seinere i høst. Det var en enkel beslutning å ta ut ifra den informasjonen vi hadde.

HYLLER: Borussia Dortmund-spiller Erling Braut Haaland er full av lovord om Bodø/Glimt og kompisen Jens Petter Hauge. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ødegaard er kjent for å være en kriger som gir full gass i alle situasjoner som handler om trening og kamp. At han har kastet inn håndkleet før møtene mot Østerrike og Nord-Irland (mandag) er et signal om at han trenger tid.

- Ødegaard er nå i Madrid hvor han har et fantastisk medisinsk apparat rundt seg, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

- De vil ikke ta noen sjanser med ham. Og det er ganske naturlig at denne samlingen ble droppet. De neste ukene kommer det medisinske teamet til å få kneet hans i bedre forfatning, sånn at det ikke skal bli en sesong der han må spille med smerter. Det tror jeg er mye av forklaringen til at han ikke klarte å opprettholde det ekstremt høye nivået som han startet med.

Mathisen påpeker:

- Det er ikke lett når du føler at du ikke får trent hundre prosent. Og så blir det egentlig bare verre og verre for hver uke som går.

Den spanske serien starter opp igjen i midten av september.

Nations League

  • Norge er i gruppe med Østerrike, Nord-Irland og Romania. Kampene spilles hjemme og borte i høst. Først venter Østerrike fredag, så Nord-Irland mandag.
  • Gruppevinneren får en ekstra sjanse til å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Qatar i 2022. Europa har 13 plasser i sluttspillet. De ti første plassene går til vinnerne i den ordinære VM-kvalifiseringen neste år. De tre siste plassene vil bli utkjempet mellom de ti nummer to-lagene i gruppene og de to beste lagene fra Nations League.
  • De 12 lagene blir delt inn i tre grupper. I hver gruppe blir det playoff og finale. De tre beste lagene får til slutt VM-billett.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer