IKKE TRYGG: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er klar på at jobben fortsatt ikke er gjort.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
IKKE TRYGG: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er klar på at jobben fortsatt ikke er gjort.  Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Rekdal: - Ingen kan føle seg trygge

Vålerenga har plukket nest flest poeng i eliteserien de siste ti kampene, men nedrykksfaren er fortsatt ikke over. 

Oslo-laget hadde en grusom vårsesong. Etter halvspilt serie (15 kamper) lå Rekdals mannskap nest sist på tabellen med skarve 11 poeng. Men fra midten av juli skjøt Vålerenga-formen fart.

Oppsvinget startet like etter at det ble klart at Ronny Deila til nyttår tar over treneransvaret i klubben. På de siste ti kampene er fasiten 19 poeng etter fem seirer, fire uavgjort og ett tap.

Den ubeseirede rekken røk da Aalesund vant 1-0 på Ullevaal sist søndag. VIF ligger på 10.-plass, men det skiller kun tre poeng ned til Bodø/Glimt på kvalifiseringsplassen. Det er ytterligere fire poeng til Lillestrøm under nedrykksstreken.

- Det er ingen som er trygge. Jeg har hele tiden sagt at 30 poeng ikke er nok. Vi fikk et elendig resultat mot Aalesund sist. På mange måter rotet vi bort vår første matchball. Med seier ville vi ha tatt et enormt steg. Det er fem kamper igjen, og alt kan skje, sier Rekdal til NTB.

Lerkendal neste

Vålerenga tar søndag turen nordover for å møte suverene Rosenborg på Lerkendal. Trønderne ble seriemestere allerede forrige helg.

- Hvor mange poeng til trenger dere?

- Det er vanskelig å spå. Mange av lagene der nede skal møte hverandre i viktige innbyrdes kamper. Etter Rosenborg skal vi møte Stabæk, Tromsø og Lillestrøm. Med 36 poeng skal vi uansett være trygge. Det er ikke sånn at vi går rundt og tror at vi skal rykke ned, sier Rekdal.

- Hvilke tanker har du om RBK-kampen?

- Det blir en beintøff bortekamp, men Rosenborg vinner heldigvis ikke hver eneste kamp. Vi får krysse fingrene for at et RBK-tap nå står får tur.

Vil ta opp kampen

Rosenborg har ikke tapt i eliteserien siden premieretapet borte mot Odd i mars. Siden har Kåre Ingebrigtsens mannskap 19 seirer og fem uavgjort.

– I norsk målestokk har Rosenborg vært totalt overlegen. De tapte åpningskampen, men da hadde de marginer mot seg. Siden har de nærmest vunnet rubbel og bit, sier Rekdal.

47-åringen skal etter sesongen flyttes over i en sportslig administrativ rolle. Han håper Vålerenga med ny stadion (ferdig neste år) på sikt kan ta opp kampen med RBK.

– Rosenborg må pushes, for de trenger større motstand. Vi tenker på oss selv, og vi vil se på hvilke grep vi kan gjøre på både tilskuer- og markedssiden, forteller Rekdal.

(NTB)