Rekdal: - Ingen tvil om straffen. Grindhaug: - Aldri straffe, men vi kan ikke skyte dommeren, heller

Vålerenga spolerte Haugesunds festkveld på overtid.

• FK HAUGESUND - VÅLERENGA 1-1

HAUGESUND STADION (Dagbladet): To minutter på overtid gikk Vålerenga-innbytter Alexander Mathisen i bakken etter en duell med hjemmelagets stopper Dusan Cvetinovic - omtrent på 16-meterstreken. Dommer Anders Johansen blåste straffe. Den satte islandske Vidar Örn Kjartansson enkelt i mål, noe som førte til stor frustrasjon i Haugesund-leiren.

- Det var aldri straffespark. Det skulle vært frispark utenfor 16-meteren - men vi kan ikke skyte dommeren, heller, sier en skuffet FKH-trener Jostein Grindhaug til Dagbladet i pressesonen etter kampen.

- Fulgte magefølelsen Etter lang tid, kom også dommer Johansen til slutt ut fra garderoben - og forklarte bakgrunnen for den omdiskuterte avgjørelsen.

- Jeg har god posisjon til de to involverte i situasjonen, og føler forseelsen skjer innenfor 16-meteren. Så jeg følger magefølelsen, sier Johansen til Dagbladet.

1-1-oppgjøret mellom Haugesund og Vålerenga var hans første Tippeliga-kamp for året - og fjerde i karrieren. Allerede etter første omgang raste Kjetil Rekdal i intervju med C More. Vålerenga-treneren var krystallklar på at laget hadde blitt snytt for straffe da Örn Kjartansson ble lagt i gresset av vertenes robuste stopper Martin Bjørnbakk.

- Så vi fikk egentlig en straffe for lite, sier Rekdal til Dagbladet.

Stor uenighet For VIF-sjefen var også fast bestemt på at forsøket fra ellevemeteren Örn Kjartansson fikk på overtid, var korrekt idømt.

- Mathisen har foten på streken når han blir tatt. Da er det straffespark. Det er ikke noe tvil.

Selv sa Mathisen til Dagbladet at han følte han ble tatt, og at det var en klar forseelse. Om det var utenfor eller innenfor området hvor slike forseelser straffes hardest, var han derimot ikke 100 prosent sikker på. Det var derimot synderen, serbiske Cvetinovic.

- Jeg mener ballen er utenfor 16-meteren. Jeg er heller ikke sikker på om jeg felte ham, det var en skulder mot skulder-duell, sier Cvetinovic til Dagbladet.

Om midtstopperen har rett, kan han vente seg en unnskyldning fra kveldens kampleder.

- Jeg har ikke sett situasjonene om igjen, men hvis det viser seg at vi har tatt feil, skal jeg være den første til å beklage, sier Johansen.

• Mener du dommeren gjorde rett? Se situasjonene i videoen øverst i saken og døm selv.

VILLE HA STRAFFE Vålerenga-trener Kjetil Rekdal raste etter at laget ikke fikk straffe etter denne situasjonen i første omgang.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
VILLE HA STRAFFE Vålerenga-trener Kjetil Rekdal raste etter at laget ikke fikk straffe etter denne situasjonen i første omgang. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer