Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslaget:

Rekdal: - Når NFF er så knallharde på det, så bør de velge en nordmann

VIF-direktøren mener Høgmos etterfølger bør være fra Norge.

VIL HA NORDMANN: Kjetil Rekdal mener NFF bør velge en norsk trener når de ansetter ny landslagssjef. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIL HA NORDMANN: Kjetil Rekdal mener NFF bør velge en norsk trener når de ansetter ny landslagssjef. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Min personlige mening: Når vi har så sterke tanker om å utvikle trenere her i landet, så bør vi velge en norsk landslagstrener. Når NFF er så knallharde på trenerutdanningen, så bør de velge en norsk mann. For meg er det logisk. Nå fikk de ikke Ståle, da bør de gå videre nedover den lista med nordmenn, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Sportsdirektøren har nettopp sett Vålerenga slå Asker 1-0 i en kamp merket «Oslo, 13. januar» i ganske store bokstaver, og har egentlig ikke så lyst til å blande seg inn i denne diskusjonen, men en fotballmann er nå engang en fotballmann.

Solbakken er altså ikke interessert. Vi vet at Erik Hamrén og Bob Bradley har møtt Nils Johan Semb de siste månedene. Ellers er vel det hele litt i det blå per nå. Rekdal etterlyser en tydelig strategi i trenerjakten.

- Jeg vet ikke hvilke prosesser som pågår eller hva de ser etter og tenker. Det lå vel i kortene for alle at Ståle var førstevalget, og så gikk ikke det. Hva de ser etter nå, det har jeg ingen anelse om. Ser de etter en norsk trener eller en utenlandsk trener? Det må de komme med. Når man ikke vet hva tankegangen bak jakten er, så er det vanskelig, sier Rekdal til Dagbladet.

- Dagbladets kommentator lanserer Henning Berg som et mulig navn, hva tenker du om det?

- Ser de etter en norsk trener, så bør det ikke være mange alternativer igjen. Og da er det helt naturlig at Henning er en av dem. Men igjen - hva ser forbundet etter? Hvilken profil ønsker de? Hvilke kriterier leter de etter? Det må de svare på. Jeg har ingen idé, sier Rekdal.

Venter ikke på telefon

Etter det Dagbladet erfarer har det skapt en viss irritasjon blant potensielle kandidater at prosessen har tatt så lang tid.

Ståle Solbakkens høyst offisielle 'nei' bidro heller ikke til å kaste glans over den ledige trenerstolen. Har NFF havnet i en situasjon der landslagstrenerjobben ikke framstår så attraktiv som den burde være?

- Det spørs hvilke kriterier det skal jobbes etter og hvilke ambisjoner du har, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Per-Mathias skulle få fire år og skulle utvikle ganske tydelige ting, men det endte opp med å ikke gå så bra, til tross for en god start. Så, er det samme tankegangen igjen nå, eller er man ute etter kortsiktige resultater? Hvilken type fotball ønsker man? Det er mange elementer som spiller en rolle her, sier Rekdal, som selv ikke har hørt noe fra forbundet.

- Syns du det er rart de ikke har ringt deg?

- Nei..., jeg vet ikke. Det er ikke sånn jeg tenker. Jeg konsentrerer meg om det jeg holder på med, og om jeg skulle bli kontbaktet - og det gjelder ikke bare landslaget, men andre ting også - så er det naturlig å høre på hva det dreier seg om. Men jeg går ikke og venter på en telefon, det gjør jeg ikke, sier VIF-direktøren.

Lovende gutt

Litt over 300 mennesker dukket opp fredag midt på formiddagen for å se Vålerenga slå Asker 1-0 i dystre Vallhall.

Unge Felix Horn Myhre (17) viste gode takter på VIF-midten i førsteomgang, med aldersbestemt-trener Gunnar Halle på tribunen.

Myhre ville ha ballen og han tok vare på den når han fikk den. Ellers var det som antydet av denne artikkelen morsommere ting å snakke om enn selve kampen.

NFF forteller

Yngve Haavik, kommunikasjonssjef i NFF, sier følgende til Rekdals utspill:

- Det er mange meninger om hvem som bør bli norsk landslagssjef om dagen, og det er utelukkende positivt at engasjementet er stort. Vi ber om forståelse for at vi ikke kan kommentere utspillene. Det hadde blitt svært uryddig. Vi er nå i en fase hvor vi er i samtaler med flere aktuelle kandidater. Hvem de er og hvilke land de eventuelt kommer fra har vi ingen kommentar til, sier Haavik til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling