Rekdal: - Vi «drepte» Start

Vålerenga - Start 7-2. Vålerenga ydmyket Start og vant overlegent. -Det var bare et spørsmål om hvor mye vi ville vinne etter hvert, sier Kjetil Rekdal.

- Vi «drepte» Start ved å lede 4-0 etter 20 minutter. I dag klaffet mye for veldig mange. Vi sparte oss på slutten fordi vi har en viktig cup-kamp mot Bryne neste helg, sa Vålerenga-treneren.

Vålerenga klatret på tabellen, mens Start, som har sluppet inn 27 mål etter 13 kamper, ligger desidert sist i eliteserien.

Kaptein Rekdal ledet mannskapet sitt gjennom hele kampen, og satte selv inn en straffe. Start var sjanseløse, selv om noen fikk et håp med to reduseringer etter 0-4.

Den første kom på en fantastisk scoring fra 30 meter fra Ousman Nyan. Men etter kampen gråt han og ville ikke snakke med pressen.

- Vi ble dumme og naive etter 4-0, og slapp Start inn i kampen. Jeg var spent før andreomgangen. Men vi kontrollerte spillet og scoret tre ganger til, sa kapteinen.

Start måtte spille de siste 20 minuttene med ti mann på banen, fordi Starts målvakt Dime Jankulovski slo Jonas Krogstad i ansiktet.

- Det var en refleks, og jeg gjorde det ikke med vilje, men rødt kort var riktig, sa Jankulovski.

Førsteomgangen var en fantastisk oppvisning i villig angrepsfotball, og Tobias Grahn var Kong Midas som gjorde alt til gull. Men etter et unødvendig gult kort ble han satt ut i 2. omgang.

- Jeg laget to mål og hadde to målgivende i én omgang, så klart jeg er fornøyd, sa Grahn.

Start-trener Jan Halvor Halvorsen benekter at han vurderer sin stilling.

- Det får klubben vurdere. Jeg gjør så godt jeg kan med de spillerne jeg har. Jeg kan jo ikke trylle heller, sier Halvorsen.

(NTB)