Rekdal:- Gigantisk VM-premie venter Norge

Kjetil Rekdal vet bedre enn de fleste hva et VM betyr. Det ligger mye i potten for landslagstroppen før høstinnspurten.

 MANGE FORDELER:  Nåværende Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har vært med på mange oppturer med det norske landslaget som spiller. Han ser mange fordeler for både norsk fotball generelt og ikke minst landslaget om Norge skulle komme seg til VM i Brasil.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MANGE FORDELER: Nåværende Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har vært med på mange oppturer med det norske landslaget som spiller. Han ser mange fordeler for både norsk fotball generelt og ikke minst landslaget om Norge skulle komme seg til VM i Brasil. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Den innspurten starter hjemme mot Sveits tirsdag.

- Et VM-sluttspill er gigantisk og en vitamininnsprøytning de luxe, en fantastisk opplevelse. I tillegg vil det bety mye for norsk fotball å ha med et lag i Brasil, sier Rekdal til NTB.

- Rufsete mot Kypros
Etter fredagens 2-0-seier mot Kypros, har Norge en viss mulighet til å vinne kvalikgruppen og gå rett til Brasil-VM neste år.

- Kampen mot Kypros sa egentlig ingen ting. Et rufsete Norge slo et uvanlig svakt kypriotisk lag. Tirsdag blir det noe helt annet, men Sveits har vist svakhetstegn. De klarte 0-0 borte mot Kypros og vant på overtid hjemme mot samme lag. Og i tillegg slapp Sveits inn fire mål mot Island. Det er også bra å ha med seg at Norge spilte godt i bortekampen i Bern, sier Rekdal.

Må unngå tap mot Sveits
Rekdal tror Norge må ha sju eller ni poeng på sine tre siste kamper for å henge med.

- Et tap mot Sveits vil trolig bety at det ikke blir nok poeng for å komme med (i toeromspillet). Det må bære og briste i denne kampen. Får laget med seg publikum og skaper et kokende Ullevaal, kan det nå langt. Det hadde vært fint med en høstkveld som i gamle dager.

Sveits leder gruppen på 15 poeng. Norge ligger nærmest med elleve. Så følger Albania og Island med ti, rett foran Slovenia som har ni poeng.

- Norge har etter min mening tre meget jevne kamper igjen, og jeg er ikke sikker på at det blir tre norske seirer, sier Rekdal.

Norges hittil siste A-sluttspill: EM 2000. Da ble laget slått ut i gruppespillet med Nils Johan Semb som trener.

(NTB)