Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Rekdal advarer etter brøler: - Spar oss

Mener trønder ikke bør dømme Molde og omvendt: - Dukker opp konspirasjonsteorier.

KRITISK: - Meget, meget dårlig dømt, sier Kjetil Rekdal om gårsdagens dommer, Dag Vidar Hafsås. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRITISK: - Meget, meget dårlig dømt, sier Kjetil Rekdal om gårsdagens dommer, Dag Vidar Hafsås. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Dommer Dag Vidar Hafsås (44) kom kraftig i fokus under og etter 0-0-kampen mellom Vålerenga og Molde søndag kveld.

Etter rundt en time gikk Eirik Hestad i bakken innenfor 16-meteren. Det var kontakt mellom ham og Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey. Hafsås vurderte det som filming – TV-bildene viste at det skulle vært straffespark. Dette innrømmet også Hafsås etterpå.

På fotballmagasinet til Eurosport advarte ekspert Kjetil Rekdal mot å komme i situasjoner der det kan dukke opp konspirasjonsteorier. Hafsås representerer Kolstad Fotball i Trondheim, hjembyen til Rosenborg – erkefienden til Molde.

STRAFFE: Eirik Hestad gikk i bakken og skulle hatt straffespark etter kontakt med Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STRAFFE: Eirik Hestad gikk i bakken og skulle hatt straffespark etter kontakt med Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Rekdal sier:

- Når det ser ut til å bli så jevnt som det blir, dukker det opp konspirasjonsteorier. Det blir akkurat som om en moldenser hadde dømt Rosenborg. Dag Vidar Hafsås er en meget god dommer. Men for å unngå å havne i sånne situasjoner, så hadde det vært lurt å ta en dommer fra en annen by enn Rosenborg, som garantert kommer til å kjempe i toppen til slutt.

- Dårlig dømt

Rekdal fortsetter:

- At Dag Vidar Hafsås ikke ser at dette er straffe, er meget, meget dårlig dømt. Jeg vet hvordan folk i Molde nå reagerer. Hadde det vært i Trondheim, ville det vært den andre veien. Så spar oss for disse problemene. Kampene må bli avgjort på riktig måte av dommere som ikke blir satt i et dårlig lys fordi du er fra der og der. I år tror jeg det kommer til å bli ekstremt jevnt om seriegullet.

Selv avfeier Hafsås at trønderbakgrunnen hadde noe som helst å si for avgjørelsen om ikke å dømme straffe:

I FOKUS: Dag Vidar Hafsås.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I FOKUS: Dag Vidar Hafsås. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Det synes jeg ikke er noe problem. Molde-spillerne og jeg har et godt forhold til hverandre. Her er det rett og slett en vurdering som er blitt gjort feil. Det er sånn at vi må avgjøre der og da. Her ble det helt feil, sier han til Eurosport.

Underholdende

Molde var nærmest seieren. Men at 0-0-kamper også kan være underholdende, viste både Vålerenga og Molde i går kveld.

Brann topper nå tabellen med én kamp mindre enn Molde. Begge lag har 13 poeng. Vålerenga ligger på 7. plass, men fra første til sjuendeplass skiller det bare tre poeng.

Kampen i går kveld kom også i fokus på grunn av Klanens bannere mot en voldtektstiltalt Molde-spiller.

«På Molde spiller en voldtektsmann - dere eier ikke skam», var blant budskapene.

- Dette er ikke greit. Vi har gitt delegat og arrangør beskjed, skriver Molde-direktør Øystein Neerland i en SMS til TV 2.

Eliteserien
Brann54109-213
Molde641110-613
Ranheim540111-812
Rosenborg632110-411
Tromsø631214-910
Haugesund63129-710
Vålerenga631210-910
Strømsgodset622211-88
Sarpsborg52218-58
Kristiansund61328-96
Sandefjord612310-165
Lillestrøm61146-104
Odd51134-84
Bodø/Glimt61144-94
Stabæk50325-113
Start51046-143
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media