Rekdal advarer NFF dersom Grindheim utestenges etter dommerkritikk: - Kan stenge dørene

- Må revurdere opplegget.

(Dagbladet): Vålerenga-kaptein Christian Grindheim risikerer karantene etter at han lot seg rive med i tv-sendinga etter klassikeren mot Lillestrøm på Åråsen søndag.

I skuffelsen over å ha gitt bort 1-0-ledelsen ga Grindheim i klare ordelag beskjed om hva han syntes om straffesituasjonen som ga Lillestrøm poeng.

- Dommeren ser vel at de ikke scorer på sjansene sine, så han gir dem litt hjelp med en straffe, var ordene han serverte Cmore om situasjonen der Erling Knudtzon gikk ned etter å ha vært borti Simon Larsen innenfor Vålerengas sekstenmeter.

På frobundets bord
Tidligere i dag bekreftet kommunikasjonsrådgiver i Norges Fotballforbund, Mari Stanisic Waagaard, overfor Dagbladet at saken ligger på forbundets bord.

Hver mandag har nemlig NFF-administrasjonen et møte der de kontroversielle episodene fra hver tippeligarunde gjennomgås.

- Saken var oppe på møtet i dag, og juristene våre vil i samråd med påtalenemnda beslutte om saken skal sendes videre. Avklaring på dette kommer i løpet av de nærmeste dagene, sa Waagaard til Dagbladet.

Rekdal reagerer
Det reagerer Vålerenga-trener Kjetil Rekdal på.

- For det første vil jeg si at det var unødvendig av Christian Grindheim å si det han sa, men han mener jo ikke å si at dommeren er partisk. Uansett er det ikke slikt kapteinen i Vålerenga skal stå og si på tv, og det kommer jeg til å prate med Christian om, sier Rekdal til Dagbladet, men legger til:

- Men dette, som blir sagt ti sekunder etter at kampen er slutt, kommer som en følge av at mediene og NFF ønsker en åpenhet, de ønsker at dører skal være åpne og de ønsker reportere i garderoben. Da må NFF tolerere at slike ting blir sagt.

Kan stenge dørene
Dersom Grindheim skulle ryke på en kamps utestengelse på grunn av intervjuet, kan konsekvensene bli mindre tilgang til spillere og trenere i og rundt kamper, tror Rekdal.

- Hvis NFF velger å reagere på dette, så vil konsekvensen bli at alle klubbene må revurdere det opplegget vi er med på. For dette må ses fra begge sider: Skal klubbene by mer på seg selv i mediene, det ser vi blant annet at Mjøndalen gjør, og vi prøver å gjøre det selv, så må man også ha takhøyde for hva som kan bli sagt. Hvis ikke vi har den takhøyden blir det ingenting igjen. Da ender vi opp med ris til egen bak, sier Rekdal.

- Hvis forbundet skal ettergå alt som blir sagt, blir det langt dårligere tilgang for media. Og det er ingen trussel, for vi ønsker og liker at klubber byr på seg selv.

Fortsatt uenige
Rekdal understreker at han ikke tar lett på det Grindheim sa etter kampen og mener kapteinen burde holdt seg til å si at han var uenig med dommeravgjørelsen i straffesituasjonen.

Det var for øvrig Rekdal også.

- Det er jeg fortsatt, men det er ikke alltid så lett å vekte sine ord ti sekunder etter kampslutt, sier Rekdal til Dagbladet.