MATCHVINNER: 
Odd Grenlands Torgeir Børven (nr 22) setter inn 0-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Odd Grenland på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
MATCHVINNER: Odd Grenlands Torgeir Børven (nr 22) setter inn 0-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Odd Grenland på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Rekdal advarer spillerne etter fjerde tap på rad

Ny smell hjemme mot Odd Grenland.

Et rufsete Aalesund-lag fikk tøff kamp hjemme mot Odd Grenland søndag. Torgeir Børven skjøt skienslaget over nedrykksstreken med kampens eneste mål.

Det var lite som stemte for Aalesund da Børven kunne dytte ballen inn til 1-0 etter en times spill. Først mistet innbytter Solomon Okoronkwo ballen på klønete vis, og Simen Brenne kom alene med Sten Grytebust. AaFK-keeperen felte Brenne, men Børven var med på notene og sikret borteseier for Odd Grenland.

- Vi må innse hvor vi ligger og hva vi holder på med. Det er oppstandelse i klubben og byen over suksessen i europacupen, men det betyr ikke noe nå. Vi må glemme turen til Nederland og begynne å ta poeng, sa en skuffet Kjetil Rekdal etter kampen.

Aalesund-treneren måtte se sitt lag tape sin fjerde kamp på rad. Trolig er en del spillere slitne på grunn av det tette kampprogrammet.

- Nå har vi 23 poeng, og det rykker vi ned på. Vi kan ikke snakke om «eventyret i europacupen». Jeg har forståelse for at en del spillere er på vei ned i kjelleren, men i dag var det helsvart, mente Rekdal.

Fornøyd Fagermo Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var en lykkelig mann etter kampen og mente laget har funnet et opplegg som kan gi flere poeng framover.

- Jeg har følt at vi har hatt gode treninger denne uken, og humøret har vært på topp. I dag var vi bedre i begge ender av banen enn tidligere i år, sa Fagermo.

- Vi er nå det laget som har sluppet inn færrest mål på bortebane (11). Vi har funnet igjen den rette balansen i laget, og spillerne fulgte det taktiske opplegget meget bra.

VIL IKKE HØRE SNAKK OM EUROPAEVENTYR: - Suksessen i Europa betyr ikke noe nå, sier Kjetil Rekdal etter fire strake tap. 
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
VIL IKKE HØRE SNAKK OM EUROPAEVENTYR: - Suksessen i Europa betyr ikke noe nå, sier Kjetil Rekdal etter fire strake tap. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

Før målet var det en helt åpen kamp som ble utkjempet i Ålesund. Som vanlig fikk publikum se en skuddvillig Michael Barrantes, men midtbanemannen fant ikke veien til nettmaskene. Det gjorde heller ikke Brenne, som var centimetere unna på en kjempesjanse midtveis i første omgang.

Solid Hansen Det bør også nevnes at Odd-keeper André Hansen var meget solid mellom stengene. Sisteskansen avverget store sjanser fra både Barrantes, Demar Phillips og Sander Post før gjestene tok ledelsen.

Etter scoringen uteble de største sjansene, og hjemmelaget slet med å komme seg gjennom et godt etablert Odd-forsvar. Det mest hendelsesrike som skjedde mot slutten var at Strømmen gikk på stadion i det 89. minutt. Dommeren Kristoffer Helgerud tok en kort pause, men bestemte at det var lyst nok til å avslutte kampen uten flomlys.

Flere mål ble det uansett ikke, og Aalesund må se helt tilbake til 25. juni siden forrige seier i eliteserien. Tre kamper på rad har sunnmøringene tapt 0-1. For Odd ble kvelden langt mer hyggelig, og hvittrøyene tok seg over nedrykksstreken med tre poengs margin til Sarpsborg på 15.-plass.

(NTB)