Rekdal-advokat til angrep på Start

Støtteapparatet rundt Rekdal skal ha kommet med to fulle A4-sider med punkter de skal ha reagert på, skriver VG. Kjetil Rekdals plan er fortsatt å møte opp på dagens kamp.

MED PÅ PODCAST: Kjetil Rekdal sammen med Bernt Hulsker på podcasten Foppall bare timer etter at han fikk beskjed om at han var uønsket i Start. Foto: NTB Scanpix
MED PÅ PODCAST: Kjetil Rekdal sammen med Bernt Hulsker på podcasten Foppall bare timer etter at han fikk beskjed om at han var uønsket i Start. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kjetil Rekdal ble torsdag fritatt fra sine arbeidsoppgaver i 1. divisjonsklubben Start. Fredag hevdet derimot Rekdals advokat, Erik Flågan, at Start-treneren møter på jobb som normalt i seriestarten mot Aalesund lørdag.

Fredag kveld sendte klubben ut en pressemelding der de slår tilbake mot påstanden.

«Start har besluttet at Joey Hardarson og Andreas Jensen skal lede Start kamp mot Aalesund i morgen kl. 15.30».

FRITATT: Start har opprettet sak mot Kjetil Rekdal. 50-åringen er fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener i klubben. Video: NRK Vis mer

Dette er bakgrunnen

Det er VG som lørdag skriver om bakgrunnen for striden mellom Kjetil Rekdal. Støtteapparatet rundt Rekdal skal ha kommet med to fulle A4-sider med punkter de skal ha reagert på.

Det skal blant annet ha blitt reagert på at Rekdal har hatt for lite tilstedeværelse på treningsfeltet, og at dette ble veldig synlig da assistenten Morten Tandberg sa opp 13. januar i år, skriver VG.

Klubben skal heller ikke ha vært fornøyd med Rekdals fokus.

Kommer Rekdal?
Det store spørsmålet før dagens kamp mellom de to opprykkskandidatene Start og Aalesund, er om Kjetil Rekdal dukker opp for å lede laget.

STYRELEDER: Monika Grimstad. Foto: NTB Scanpix
STYRELEDER: Monika Grimstad. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da IK Start sendte ut en ny pressemelding fredag kveld og presiserte at Rekdal ikke skulle lede laget, hadde de ikke vært i kontakt med treneren, som gjennom sin advokat sa at hans plan var å møte opp som planlagt.

Rekdals advokat Erik Flågan har ikke besvart Dagbladets henvendelser lørdag. Det har heller ikke styreleder i Start, Monica B. Grimstad.

I en pressemelding lørdag formiddag sier Flågan at Rekdals plan fortsatt er å møte opp på dagens kamp:

- Det stemmer heller ikke, slik det påstås, at partene i møtet torsdag morgen ”ble enige” om at Rekdal inntil videre ble fritatt for arbeidsplikt. Rekdal ble tatt fullstendig på sengen av beskjeden om at han ikke lenger var ønsket til å lede laget inn mot serieåpningen, og IK Start sørget for å eskalere situasjonen gjennom raskt å sende ut pressemelding og innkalle til pressekonferanse, sier Flågan i pressemeldingen.

Han forteller videre at Rekdal vil «utøve sin arbeidsrett som hovedtrener, og dermed møte opp på jobb. Det har vi igjen meddelt IK Start i et brev oversendt i formiddag .»

- IK Start har ikke presentert noe gyldig grunnlag for å nekte Rekdal å gå på jobb. Klubbens fremgangsmåte i denne farsen er under enhver kritikk. Klubbens påstand om at arbeidsgivers styringsrett gir grunn til å nekte Rekdal å utøve sin arbeidsrett, er ikke korrekt, sier Rekdals advokat.

Kampen spilles i Kristiansand kl. 15.30, og er startskuddet på årets sesong på landets nest øverste nivå.