Rekdal angrer ingenting

Etter fire kamper uten scoring.

VALLE (Dagbladet.no): VIF-trener Kjetil Rekdal var tilbake på treningsfeltet i Oslo i dag. Uten anger eller etterpåklokskap etter tap i seriefinalen mot Start i går kveld.

- Jeg har ingenting å angre på. Du gjør valg hele tida, som du tror på der og da. Du tror det er best. I løpet av en sesong blir det både bom og treff. Jeg tror vi har hatt flest treff, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Ikke mentalt problem

Skuffelsen etter 0-3 mot sørlendingene sitter godt i fortsatt. Rekdal har ingen planer om å hente inn for eksempel en idrettspsykolog for å snu en trend som har gitt fire kamper uten seier og scoring.


- Vi har ikke noe mentalt problem. Viljen er stor i laget, orken er stor, sier Rekdal.

Det bare så ikke sånn ut i Kristiansand.

Rekdal tror nøkkelen ligger i trening, ikke i kamper, der han rusler fra treningsfeltet og bort til garderoben inne i Vallhall.

- Det blir lettere å holde flyten når vi får trent mellom kampene, sier Rekdal.

GJØR DET HAN TROR ER BEST: Kjetil Rekdal angrer verken spillervalg eller taktikk. Foto: Arnt E. Folvik
GJØR DET HAN TROR ER BEST: Kjetil Rekdal angrer verken spillervalg eller taktikk. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Ett mål skiller VIF fra Start på toppen av tabellen. Vålerenga-treneren regner med at seriegullet først deles ut når kampene blåses av i 26. runde.

- Det skiller ett mål. Jeg tror ikke noe er avgjort før vi møter Odd i den siste serierunden. Og det kan hende at lag kommer bakfra. Det er bare å se på resultatene i går, alt kan skje, sier Rekdal.

Første gullkamp for VIF?

Han ber folk huske at VIF er et ferskt topplag. Rekdal mener det ikke teller at gullet forsvant på målforskjell til Rosenborg i fjor.

- Dette er vår første sesong i gullkampen. Forhåpentligvis er vi det neste år også. I fjor var det RBK som sviktet slik at vi kom bakfra. Det her er vår første realistiske sjanse, sier Rekdal.

De fire siste seriekampene spilles i løpet av 27 oktoberdager. Før det forstyrres VIF-treninga fra onsdag til fredag denne uka. VIF er i Romania, for returkampen mot Steaua torsdag. Med 0-3 i bagasjen fra Ullevaal.

Grindheim slipper Steaua

Der spiller i hvert fall ikke Christian Grindheim. Haugesunderen har vært på banen i 21 av 22 seriekamper, samtidig som Rekdal har rullert resten av mannskapet.

- Vi kan ikke ødelegge Christian. Han er bare en unggutt som spiller sin første sesong på dette nivået. Det blir en fin tur for å samle erfaring for andre, sier Rekdal.

IKKE AVGJORT: VIF ble knust av Start, men Kjetil Rekdal tror ikke serien er avgjort.