Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal åpner for Hoseth-salg

- Magne har ikke lykkes i Vålerenga.

STANGE (Dagbladet): Om ikke seksmillioners-mannen Magne Hoseth spiller seg inn på A-laget før sommeren, åpner trener Kjetil Rekdal for å selge midtbanespilleren.

-  Magne er en flott fyr som jeg har stor sans for, men til syvende og sist er det hva du presterer ute på banen som er avgjørende. Og Magne har ikke lykkes hos oss så langt, sier Kjetil Rekdal etter en komfortabel 8- 1-seier mot Stange i går.

-  Overrasket

På hedmarken fikk Hoseth vist fram pasningsfoten sin et par ganger, og hadde to målgivende pasninger i løpet av de 90 minuttene som garantert var roligere enn en middels VIF-trening.

Den tidligere Molde- og FC København-spilleren legger ikke skjul på at hans situasjon i øyeblikket ikke er spesielt lystig. Dagbladet kåret ham til banens beste i 0- 0-oppgjøret mot Odd i serieåpningen. Så fikk han nye 90 minutter mot Lyn i andre serierunde, før det ble med 31 minutter som innbytter mot RBK. I VIFs tre siste seriekamper har han ikke vært på banen.

-  Jeg er litt overrasket over å bli vraket, men fysisk er jeg i god form. Gjennom hard jobbing på trening håper jeg å bevise at jeg er god nok til å løfte Vålerenga. Får jeg sjansen fra start igjen, så skal jeg bite fra meg, sier Magne Hoseth til Dagbladet.

Kjetil Rekdal er klar på at overgangsvinduet i sommer skal brukes til å forsterke og utvide stallen.

-  Vi har for liten stall med tanke på hvor lang og tøff sesongen er. Om du ikke har en stall med to gode lag er du sjanseløs, sier han.

 UNDER PARI:  Både VIF-trener Kjetil Rekdal (t.v.) og Magne Hoseth har ønsker om å lykkes mer enn de har gjort så langt denne sesongen. I går fikk de i hvert fall oppleve at målene rant inn. Foto: FRANK KARLSEN
UNDER PARI: Både VIF-trener Kjetil Rekdal (t.v.) og Magne Hoseth har ønsker om å lykkes mer enn de har gjort så langt denne sesongen. I går fikk de i hvert fall oppleve at målene rant inn. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

Flere spillere skal inn. Og trolig må noen ut. Ikke minst for å frigjøre midler til å styrke angrepet, som er hovedprioritet.

Av de Rekdal i så fall kan kvitte seg med, er Hoseth det største salgsobjektet.

Velger aggressivitet

-  Har Hoseth vært et feilkjøp?

-  Jeg bruker ikke slike ord. Alle spillere har en viss kvalitet, så får vi bruke tiden framover til å vurdere om det er riktig for ham å fortsette hos oss eller ei. Det kan hende at det er rett å selge ham, selv om det ikke er tema akkurat nå.

- Men det er viktig å få fram at Magne ikke alene er grunnen til at vi sliter nå. Det er mange som ikke har levert som forventet, sier Rekdal.

Han forklarer Hoseth-vrakingen slik:

-  I den situasjonen vi er i nå velger jeg å prioritere robuste og aggressive spillere framfor en tekniker på midtbanen.

-  Er lojal

Hoseth ønsker ikke å snakke om eventuelt klubbytte i sommer.

-  Jeg er lojal mot Vålerenga, så det vil jeg ikke si så mye om. Nå har jeg fullt fokus på VIF. Men det er klart at alle fotballspillere ønsker å spille så mye som mulig. Det er ingen ideell situasjon jeg er i, sier Mange Hoseth.

-  Hvor tålmodig er du?

-  Jeg er tålmodig. I dette gamet har du ikke annet valg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling