Rekdal åpnet sjampisen etter årsbeste

- Vi må feire når vi vinner.

Etter sesongens beste kamp for Lierse, fant Kjetil Rekdal fram sjampanjen.

- 3-1-seier må jo feires, sier Rekdal.

Det går veien for Kjetil Rekdal og Lierse om dagen. I går ble det 3-1-seier over Roeselare og nå er det bare fem poeng opp til «trygg» plass. Det vil si kvalifiseringsplassen. Det blir vanskelig, men ikke umulig.

-  Jeg er positiv. Vi har tatt 13 poeng på 12 kamper siden jeg kom hit, og det er faktisk en kjempeprestasjon av laget, sier Rekdal til Dagbladet.

-  Burde vunnet mer

Og etter det som Rekdal beskriver som sesongens beste kamp, var det tid for feiring.

-  Jeg har allerede åpnet sjampanjen. Vi må feire når vi vinner, sier Rekdal.

Roeselare ligger som nummer ni på tabellen og at det ble 3-1-seier var Kjetil Rekdal naturlig nok strålende fornøyd.

 KNAPPER INNPÅ:  Kjetil Rekdals Lierse nærmer seg kvalifiseringsplassen og Rekdal tror fortsatt på det «umulige». Foto: Tormod Brenna
KNAPPER INNPÅ: Kjetil Rekdals Lierse nærmer seg kvalifiseringsplassen og Rekdal tror fortsatt på det «umulige». Foto: Tormod Brenna Vis mer

-  Vi burde vunnet mer. Tomålsseier var overfortjent. Vi kunne ledet 4-0, men det holdt på å gå galt igjen. De holdt på å utlikne til 2-2, men så fikk vi i stedet 3-1 på overtid, forklarer han, og legger til at laget endelig har funnet formen.

-  Vi har et ungt og urutinert lag, men nå har vi begynt å komme i form. Spillerne vi har lånt har spilt seg inn på laget. Vi har vært uheldige, sånn som lag i motgang ofte er.

Egen spillestil

Rekdal har også forandret lagets spillestil. Det har han tydeligvis gjort med hell.

-  Vi kan ikke spille sånn som alle de andre gjør. Da går det ikke. Vi er gjennombruddshissige. Ballbesittelse er ikke vår ting. Vi prøver å legge press med tre mann på topp som løper som tullinger, sier treneren.

Det er ni kamper igjen i den belgiske serien. Neste helg spiller Lierse borte mot Beveren. Laget som ligger fem poeng foran. Da må det bli lagets første borteseier.

-  Det blir en ren cupfinale. Vi må vinne, eller hvert fall ta poeng, for å ha muligheten. Vi feirer seieren i dag, men taper vi mot Beveren, lander vi nok fort igjen, sier Rekdal.

• Din mening: Tror du Rekdal klarer å redde Lierse fra nedrykk?

Rekdal åpnet sjampisen etter årsbeste