Rekdal-assistent vraker Japan for å bli landslagssjef for Sør-Korea

Satser alt på ett kort.

TIL ASIA: Michael Schjønberg (lengst til høyre på benken) er høyaktuell som landslagstrener for Sør-Korea. Også Kjetil Rekdal (stående) er interessant for aktører i utlandet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
TIL ASIA: Michael Schjønberg (lengst til høyre på benken) er høyaktuell som landslagstrener for Sør-Korea. Også Kjetil Rekdal (stående) er interessant for aktører i utlandet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke skrev Dagbladet at Kjetil Rekdals assistent i Vålerenga, danske Michael Schjønberg, kan være på vei bort fra Oslo-klubben.

Schjønberg skal ha hatt tilbud fra landslagene til Japan og Sør-Korea, i tillegg til en koreansk klubb. 

- Vil beholde alle Etter det Dagbladet erfarer, har dansken nå takket nei til Japan for å gå i mer konkrete forhandlinger med de koreanske alternativene.

Daglig leder i Vålerenga, Stig Ove Sandnes, ønsker ikke å kommentere saken før noe er offisielt, men sier at dette er en del av gamet. 

- Det er positivt for Vålerenga at vi har spillere og trenere som er interessante for andre. Samtidig vil vi gjerne beholde alle vi har i dag, for vi har et trenerapparat og en spillergruppe som leverer bra, sier Sandnes til Dagbladet. 

Forrige uke skrev Dagbladet at Kjetil Rekdal har fått henvendelser fra flere utenlandske klubber, og at han vil vurdere hvert tilbud som kommer. 

Mange kandidater Sør-Korea tok bare ett poeng under Brasil-VM, noe som førte til at trener Hong Myung-bo trakk seg for et par uker siden. 

Før en ny hovedtrener presenteres, skal det koreanske fotballforbundet gjøre en del interne omrokeringer i styre og stell. 

Danske Schjønberg har kontrakt med Vålerenga ut 2014, men skal ha en klausul i kontrakten som sier at han kan forlate klubben om han får et godt tilbud.

Det er imidlertid ikke sikkert at dansken får jobben om han vil ha den. Ifølge det koreanske nyhetsbyrået Yonhap er også tidligere Celtic-sjef Neil Lennon,  Frank Rijkaard, Luciano Spalletti, Martin Jol og Jorge Luis Pinto aktuelle kandidater.

Ifølge fotballmagasinet fourfourtwo.com er også den tidligere kroatiske landslagsspilleren Robert Prosinecki interessert i stillinga som landslagssjef for Sør-Korea.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer