GAMLE KOLLEGER: Freddy dos Santos og spillende trener Kjetil Redal etter cupkamp for Vålerenga borte mot Aalesund i 2003.
Foto:  FRIDGEIR WALDERHAUG / DAGBLADET
GAMLE KOLLEGER: Freddy dos Santos og spillende trener Kjetil Redal etter cupkamp for Vålerenga borte mot Aalesund i 2003. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / DAGBLADETVis mer

- Rekdal benektet det så seint som på lørdag. Så dette er litt gøy

Dos Santos om gamlesjefens VIF-retur.


(Dagbladet): I går var Kjetil Rekdal og Jan Jönsson i samtaler med Vålerenga. I dag får en av dem tilbud om å bli ny trener. Dagbladets kommentator Morten Pedersen skriver at Rekdal er denne ene.

Tidligere Vålerenga-spiller Freddy dos Santos humrer litt over at gamlesjefen hans gjennom seks år i Vålerenga nå er den heteste kandidaten.

- Jeg så egentlig dette komme, og har tekstet lenge med Rekdal om det, men han har hele tida benektet det. Så seint som på lørdag nektet han for at det var aktuelt. Så det er litt gøy, må jeg si, sier dos Santos til Dagbladet.

- Fungerer i klubben Men han humrer ikke av Rekdals kandidatur for øvrig.

- Han har vist at han fungerer i klubben og har uttalt at han er veldig glad i Vålerenga. Han er en sterk trenertype, og det trenger den klubben, sier dos Santos.

36-åringen har jobbet som ekspertkommentator og programleder i TV 2 etter at han la opp høsten 2011. Han spilte i Vålerenga fra 2001, og fikk altså med seg hele Rekdals periode som Vålerenga-trener fra 2001 til 2006.

- Den gangen plukket han oss opp fra 1. divisjon og ledet oss til seriegull. Nå er det nok litt mer hastverk med å levere resultater. Det er klubbens 100-årsjubileum med alt det innebærer av forventninger, sier dos Santos.

Jönsson-skryt Jan Jönsson er det andre alternativet. Freddy dos Santos har ikke egne erfaringer med Jönsson som trener, men har hørt mye skryt fra TV 2-kollega Nannskog.

- Jönsson lyktes jo veldig godt i Stabæk. Nå har jeg jobbet sammen med Daniel Nannskog i ett år, og han kan i alle fall ikke få skrytt nok av Jönsson, sier dos Santos.