Rekdal blir - Rosén kommer

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga- Start 3- 0. - Når over 17000 tilskuere kommer og ser bånnlaget Vålerenga, forteller det alt om det potensialet denne klubben har. Jeg vil være med på å skape noe her, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet. I løpet av uka kan Rekdal få med seg Bryne-trener Kenneth Rosén som manager for å gjøre topplag av VIF.

Mens VIF-spillerne jublet dannet i garderoben, avslørte 'engas administrerende direktør, Even Haugen, at en ny sportsdirektør/manager er på vei inn i klubben. Etter det Dagbladet erfarer er Bryne-trener Kenneth Rosén allerede forespurt om jobben.

- Vi har ekstraordinært styremøte i ettermiddag. Det blir kanskje avgjort allerede der. Hvem det er, vil jeg ikke kommentere, sier Even Haugen til Dagbladet.

- Har lyst

Bryne-trener Kenneth Rosén vil ikke bekrefte om han er tilbudt jobb som sportsdirektør/manager.

- Til det vil jeg bare si: ingen kommentar. Du får ringe meg onsdag, sier svensken til Dagbladet

Men:

- Generelt kan jeg si: Skulle jeg få et tilbud om en stilling som sportslig leder i en tippeligaklubb, så vil jeg vurdere det.

- Også i Vålerenga?

- Ja, jeg kunne selvsagt tenke meg å jobbe i Vålerenga.

Dagbladet vet helt sikkert at det er en av trenerne i Tippeliagen som blir tilbudt den nye jobben. Men ingen i ledelsen vil kommentere navn. Det som taler for Rosén, er at han kjenner Tom Nordlie godt. Rosén har også samarbeidet med adm. dir. Even Haugen, og Vålerenga ASA leder John Nordbrekken i Skjetten og Strømmen.

- Vi er enige om at det klubben trenger er en ny sterk sportslig leder som rapporterer direkte til klubbens aksjeselskap. Vi vil ha kontinuitet på trenersida, så Tom Nordlie fortsetter som trener, sier VIF-investor, Øystein Stray Spetalen, til Dagbladet.

- Likt Brasil

Men i går var det kampen på matta som opptok de fleste. I siste serierunde liknet plutselig Vålerenga på et fotballag. Da Kjetil Rekdal scoret på norgeshistoriens mest berømte og omtalte straffespark mot Brasil for et par sankthansaftener siden, løp han manisk inn i gleden på Stade Velodrome i Marseille. Da han trillet Vålerenga til tet i går ettermiddag, løftet han begge armene i en behersket feiring. Men du ser det i ansiktet hans - den enorme lettelsen.

- Det var veldig viktig for oss at vi fikk det målet rett før pause, sier Rekdal.

Og:

- Straffesparket her er veldig likt det jeg scoret på mot Brasil. Presset var stort og betydningen av å få ballen i mål enda større. Og på lang sikt var nok denne scoringa enda viktigere enn den i Marseille.

Trygg på ny kontrakt

To kamper mot Sogndal står mellom Kjetil Rekdal og den framtida han så for Vålerenga på Ullevaal går ettermiddag.

- Jeg er trygg på at det går bra. Alle andre tanker blir helt feil. Og når den jobben er gjort skal jeg bidra med alt jeg har for å gjøre Vålerenga til en toppklubb. Jeg kom hit for å skape noe, jeg vil identifisere meg med klubben, og den er veldig spesiell, sier Rekdal.

Trener Tom Nordlie feiret litt for Klanen etter seieren over Start. Det var mest utapå og fordi han ville takke for den massive støtten. For Vålerenga løste ikke problemet sitt med den første gevinsten siden fellesferien.

- Jeg greier ikke å være så veldig glad, sier VIF-treneren. - Det skuffer meg at Odd ikke klarte å slå Bryne. Men så lenge vi har satt oss sjøl i denne situasjonen, kan vi ikke forvente hjelp fra andre. Det er vår egen oppgave å rydde opp i sølet.

Flass

- Hvilket betyr?

- Først og fremst at det er for dumt at vi ligger der vi ligger. Dernest at vi må holde rett fokus og ikke tenke problemer. For gjør du det, så får du flass. Og det er håpløst, sier Tom Nordlie.

Kristen Vikmäe ga Vålerenga den totale ro da han gikk fra egen banehalvdel og slo inn 2- 0 etter pause. Målet var en enorm prestasjon. Og da Åsmund Bjørkan scoret sitt første Tippeligamål etter overgangen fra Glimt (3- 0) var det bare å gå i dusjen.

For å få bort flassen?

ISKALD: Kjetil Rekdal har scoret på viktige straffer før, og han gjorde det igjen. Og nå blir han i Vålerenga, samme hvordan det går mot Sogndal.