Rekdal boikotter Kjenner

Da Vålerenga nylig fikk tilbud om å kjøpe Jon Inge Høiland fra IFK Göteborg, sa Kjetil Rekdal nei. Årsaken var at Høiland bruker Gunnar Martin Kjenner som agent.

Striden mellom VIF-trener Kjetil Rekdal og agent Gunnar Martin Kjenner tiltar dermed i styrke. I går braste kamphanene sammen til debatt i TV2s sportsstudio. I debatten som vises på TV i kveld, går Rekdal ut med knallharde beskyldninger mot Kjenners agentvirksomhet. Nå er Rekdal så provosert at han ikke lenger orker å forholde seg til agenten.

- Så lenge jeg er sjef i Vålerenga, så kommer jeg ikke til å signere en eneste ny spiller som bruker Gunnar Martin som agent, sier Rekdal til Dagbladet.

Og han stopper ikke der.

- Jeg vil fraråde alle unge spillere jeg prater med å skrive en agentavtale med Kjenner. Og fortelle dem at da kan de vente seg å bli satt i kinkige situasjoner.

Han har allerede statuert sitt nye prinsipp.

Bakoversveis

Kjetil Rekdal sier han fikk bakoversveis da han hørte Kjenners uttalelser på TV2 i går kveld.

- Jeg har aldri fått telefon fra Real Madrid, og Vålerenga har aldri fått et bud. Jeg hadde husket om verdens største klubb ringte meg. Dette viser hvilken verden Kjenner innbiller Pa at han lever i. Jeg synes synd på Pa som har ham som agent. Stakkars gutt, jeg er sjokkert over Kjenner, sier Rekdal.

Avvist

Vålerenga-direktør Kjetil Siem bekrefter nemlig at Rekdal nylig avviste å kjøpe Jon Inge Høiland på grunn av agenten.

- Jeg mente vi burde signere Høiland, men da jeg snakket med Kjetil om saken, sa han blankt nei da han fikk vite at Kjenner var Høilands agent, sier Siem.

I går signerte VIF kontrakt med Kjetil Wæhler.

- Rekdal spurte meg om Wæhler brukte Kjenner som agent. Først da han fikk vite at Wæhler hadde sagt opp sitt agentforhold til Kjenner, godkjente han kontrakten.

- Så boikotten av Kjenner aksepteres av ledelsen i VIF?

- Ja, jeg ser ingen grunn til å legge meg opp i hvilke spillere Kjetil Rekdal vil ha på laget, sier Kjetil Siem.

Overrasket

Gunnar Martin Kjenner er meget overrasket over Rekdals begrunnelse for å si nei til Jon Inge Høiland.

- Det er første gangen jeg hører dette. Jeg fikk bare vite at det var en spillertype de ikke trengte akkurat nå, sier Kjenner, lettere oppgitt, til Dagbladet.

At Rekdal nå innfører en boikott mot ham, tar han med knusende ro.

- Jeg vil vel ikke anbefale spillere å gå til Vålerenga heller så lenge han er der, sier Kjenner.

- Så boikotten blir gjensidig?

- Nei, altså, jeg kan ikke forholde meg til slike uttalelser. Jeg ser på det som at dette er blitt sagt i skuffelsens lys, og jeg tror ikke dette vil vare over tid.

Kjenner viser til at han sjøl har bidratt juridisk med flere spillerkontrakter som Rekdal har skrevet i sin karriere, seinest da han signerte for Vålerenga i 2000-sesongen.

- Jeg skjønner at Rekdal er skuffet over at Pa ikke signerer kontrakt med Vålerenga, og har et behov for å blåse ut. Jeg er vant til å bli stemplet som kriminell. Nils Arne Eggen gjorde det, men han var snar å ringe meg da han plutselig trengte Christer George på laget. Da jeg kom på Lerkendal, behandlet han meg som sin aller beste venn, flirer Kjenner.

- Jeg er glad for at skytsen rettes mot meg, og ikke mot Pa, som er uskyldig tredjepart i dette. Dette preller av meg, som vannet på gåsa.

Tilbakeviser bud

På TV2 i går hevdet Kjenner at Vålerenga har sagt nei til konkrete bud på titalls milloner både fra Blackburn og Real Madrid. Dette provoserte også Vålerenga-ledelsen.

Tidligere leder i elitestyret, Rune Hansen, benekter disse påstandene.

- Mange har orientert seg, men ingenting har vært konkret. Hadde vi fått et tilbud på Pa i størrelsen 15 millioner kroner, så hadde vi solgt ham på dagen. Uansett til hvilken klubb, sier Hansen.

NEI, NEI, NEI: Kjetil Rekdal gir tydelig uttrykk for hva han mener om Gunnar Martin Kjenner i opptaket til TV2s debatt som blir sendt i onsdagssporten i kveld. - Alt Gunnar Martin Kjenner sier, har jeg null respekt for, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.