-  Rekdal bør ta straffe

Erik «Panzer» Hagen er ikke i tvil: Blir det et nytt straffedrama på Åråsen i kveld, bør VIF-trener Kjetil Rekdal bytte inn seg selv og skyte Lillestrøm ut av cupen.

VALLE (Dagbladet):-  Så kynisk som han er, kan han finne på å bytte inn seg selv i siste spilleminutt. Mannen er jo bygd for slike anledninger, sier Erik Hagen til Dagbladet.

Hagen har selvsagt ikke glemt episoden fra 2003. Åttedelsfinalen mellom Lillestrøm og Vålerenga skulle avgjøres på straffer. Det sto 10-10 da Erik Hagen - som ellevte- og sistemann - ruslet mot straffemerket.

-  Jeg var klar for å skyte, og trodde ikke det var noen vei utenom, flirer Hagen.

Det var det. Spillende trener Kjetil Rekdal, som allerede hadde scoret på sin straffe, grep fatt i Hagen.

-  Det er bedre at «scorer enn at du bommer, var den krystallklare meldingen fra Rekdal.

Rekdal bommer aldri

Straffen ekspederte VIF-treneren i mål med største selvfølgelighet. På den påfølgende straffen bommet Arild Sundgot, og VIF gikk videre med 11-10.

Hagen ler fortsatt godt når han tenker tilbake på straffen Rekdal stjal fra ham.

 GAMLE KUNSTNER:  Kjetil Rekdal lå på gresset (oppe t.v.) og så at Steffen Iversen, Ardian Gashi og André Muri bommet på sine straffer på treningen i går. Sjøl satte Rekdal sin straffe enkelt til venstre for Arni Gautur Arason. Alle foto: Arnt E. Folvik
GAMLE KUNSTNER: Kjetil Rekdal lå på gresset (oppe t.v.) og så at Steffen Iversen, Ardian Gashi og André Muri bommet på sine straffer på treningen i går. Sjøl satte Rekdal sin straffe enkelt til venstre for Arni Gautur Arason. Alle foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Jeg fikk streng beskjed om å vike unna. Det er så typisk ham å kunne enhver regel. Jeg er jo ikke akkurat stødig på straffer, så jeg hadde vel bare dratt til det jeg var kar om, flirer Hagen.

Ender det med straffer i kveld igjen, er ikke Hagen i tvil: En av eksekutørene bør være Kjetil Rekdal.

-  Jeg kan aldri tenke meg at han bommer. Det er alltid greit å ha en sånn mann i bakhånd. Om han føler seg klar og har lov - ja, da bør han ta straffe.

Gårsdagens trening på Valle tilbrakte Kjetil Rekdal stort sett liggende på magen, mens assistenttrener Geir Bakke drillet spillerne på dødballer. Der ble det bare scoret én gang - et selvmål av materialforvalter John Terje Hansen...

Scoret med joggesko

Først mot slutten trente VIF på straffer. Da våknet omsider Kjetil Rekdal. I joggesko satte han sin straffe nådeløst til venstre for Arni Gautur Arason.

-  Det var en dårlig straffe, og jeg kunne holdt den i fast grep. Men jeg hadde vel blitt satt ut av laget om jeg hadde reddet, smiler han.

Han hevder straffekonken mot Brugge er den eneste han noensinne har tapt.

-  Det forventes at det blir mål. Jeg blir skuffet om jeg ikke klarer å redde én av fem straffer. Men vi har et tøft program, så jeg håper vi avgjør før den tid.

Kjetil Rekdal vil for alltid være straffehelten fra Brasil-kampen i 1998. Han åpner for å ta straffe mot Lillestrøm.

Synd på keeperen

-  Det er tvilsomt, men vi får se. Når vi er 18 spillere er det lite trolig. Jeg kan ikke holde igjen et innbytte så lenge.

-  Men du har lisens?

-  Ja, gliser Rekdal.

Overfor Dagbladet forsikrer VIF-treneren at han er like sikker på straffer som han alltid har vært.

-  Skyter man hardt og godt plassert, er sjansen veldig, veldig liten for at keeper redder. Det er ikke noe hokuspokus. I min verden er det lett å se når keeperen velger hjørne, sier Rekdal.

-  Hvordan bør man tenke som straffeskytter?

-  Personlig synes jeg alltid synd på den lille keeperen i det store målet. Jeg tenker at «dette skal bli moro». Men jeg håper vi har avgjort det til vår fordel etter 90 minutter, eller etter 120. Jeg er ganske sikker på at det blir veldig jevnt, sier Rekdal.