Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal brakk beinet

BERLIN/OSLO (Dagbladet): Kjetil Rekdal brakk leggbeinet i går. I nærkamp med Heiko Herrlich fikk den norske landslagsstjernen et spark rett over leggbeskytteren. - Ergerlig, men sånt skjer. I verste fall tar det seks uker før jeg kan spille igjen. Landskampen mot Hellas kan jeg bare glemme.

Hertha Berlins midtbanestrateg er i overraskende godt humør, når Dagbladet snakket med ham sent i går kveld. Beinbruddet til tross.

- Jeg har vært heldig. Først gang jeg ble skikkelig skadd, var da en russer med vilje sparket meg ned i fjor vinter. To måneder tok det å lege bruddet, sier Kjetil Rekdal.

Olympiastadion i Berlin var fullsatt da Hertha møtte Borussia Dortmund i går ettermiddag.

Nærmere 70 000 tilskuere var vitne til at Kjetil Rekdal etter bare vel 30 sekunders spill forsøkte å avskjære en lang pasning.

- Det var ikke stygt, men jeg løp for å avskjære. Dortmunds Heiko Herrlich forsøkte også å nå ballen. I en duell traff han meg midt på leggen. Rett over leggbeskytteren, sier Kjetil.

Rørte ikke ballen

Hertha BSCs lagkaptein merket med en gang at skaden var alvorlig.

- Visst gjorde det vondt. Jeg tenkte med en gang på beinbruddet i fjor. Heldigvis viste det seg på røntgen at dette bruddet var mye finere. Bruddet er skrått, sier Kjetil.

Legen som behandlet Rekdal i går kveld, skal ta nye røntgenbilder mandag.

- Doktoren sa at jeg måtte regne med at foten må gipses, og det vil ta seks uker før jeg kan spille igjen. I så fall betyr det at Hellas-kampen ryker. Jeg får vel slå et signal til han Semb. Men han følger sikkert med og vet vel allerede at jeg har brukket beinet, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Ikke nok med at Kjetil brakk beinet, kampen mot storlaget fra Dortmund er Rekdals første fotballkamp hvor han ikke rørte ballen i det hele tatt.

- Borussia hadde avspark og jeg fikk aldri ballen, før beinet ble brekt.

- Bare ståfoten

Selv om Rekdal ikke legger skjul på at det er ergerlig å bli skadd, var han i går kveld i usedvanlig godt humør. Og fleipet om beinbruddet.

- Det er jo bare venstrebeinet. Jeg bruker jo ikke det til annet enn å stå på likevel.
Rekdal mener at han har vært i god form og at treningskampen før vårsesongen i Tyskland har lovet usedvanlig godt.

- Fysisk har alt stemt. Formen har vært upåklagelig. Nå blir det å trene alternativt. Sykle, holde magemusklene og overkroppen ved like før jeg etter hvert forsiktig vil begynne å belaste venstrebeinet.

- Heldigvis vant vi. 3-0 over Borussia Dortmund er veldig bra. Ved siden at jeg ble skadd fikk en av gutta rødt kort og en annen sitt femte gule. Det betyr at vi blir svekket, sier Kjetil Rekdal.

Ingen norsk suksess

Mens Rekdal brakk beinet, satt eks-landslagskeeper Frode Grodås hjemme i Gelsenkirchen. Schalke hadde ikke bruk for stryningen og tok med keeperne Matthias Schober og Oliver Reck til bortekampen mot Stuttgart, som de tapte med 2-1.

Jan Åge Fjørtoft og Tore Pedersens Eintracht Frankfurt gikk på en stjernesmell borte mot 1860 München og tapte 4-1.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media