FØLER SEG IKKE SOM EN RESERVELØSNING: - Overhodet ikke, sier Kjetil Rekdal på spørsmål om han føler seg som et tredje- eller fjerdevalg for Vålerenga. Her sammen med styreleder Åge Petter Christiansen. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FØLER SEG IKKE SOM EN RESERVELØSNING: - Overhodet ikke, sier Kjetil Rekdal på spørsmål om han føler seg som et tredje- eller fjerdevalg for Vålerenga. Her sammen med styreleder Åge Petter Christiansen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Rekdal danket ut Jönsson med superintervju

- Veldig fornøyd, sier VIFs rike onkel.

VALLE HOVIN (Dagbladet): Til tonene av Thin Lizzy og «The boys are back in town» kom Kjetil Rekdal ut døra til Vålerenga-kantina i Vallhall i går ettermiddag.

Supporterne som hadde møtt opp fulgte opp med jubel og applaus, og Rekdal var ikke akkurat i dårlig humør selv.

- Dette setter i sving masse følelser, var noe av det første den nyansatte VIF-treneren sa fra podiet, før han lovet alle med hjerte for Vålerenga at de har mye å glede seg til framover.

Fjernet all tvil
Rekdal var førstevalget til hovedaksjonær i Vålerenga Invest Fotball AS, Tor Olav Trøim, og som Dagbladet tidligere har skrevet vil han åpne lommeboka med Rekdal tilbake på Valle.

I går kveld hadde han følgende kommentar til treneransettelsen per sms:

TILFREDS PENGEMANN: Tor Olav Trøim har lovet Vålerenga økonomiske midler med Kjetil Rekdal i trenerstolen. Her med kjæreste Celina Midelfart på Ullevaal Stadion i 2008. Til venstre adm.dir i Vålerenga Invest Fotball AS, Pål Breen. Foto: ARNT E. FOLVIK
TILFREDS PENGEMANN: Tor Olav Trøim har lovet Vålerenga økonomiske midler med Kjetil Rekdal i trenerstolen. Her med kjæreste Celina Midelfart på Ullevaal Stadion i 2008. Til venstre adm.dir i Vålerenga Invest Fotball AS, Pål Breen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Jeg er veldig fornøyd.

De i Vålerengas administrasjon og styre som i utgangspunktet var skeptiske til Rekdal, er også blide. Selv om 44-åringen gikk til søndagens jobbintervju som favoritt i «duellen» med Jan Jönsson, fjernet han absolutt all tvil i samtalen med VIF-toppene.

Til stede var styreleder Åge Petter Christiansen og styremedlem Øyvind Bolthof fra hovedstyret, og adm.dir. Pål Breen i Vålerenga og styremedlem Petter Bakken fra Vålerenga Invest Fotball AS.

- På bakgrunn av det intervjuet endte jeg opp her, sier Rekdal til Dagbladet.

- Det må ha vært et innmari godt intervju?

- Jeg har forstått det som at de var veldig fornøyd med det jeg kom med, smiler han, men overlater til styreleder Åge Petter Christiansen å utdype hva det var.

Han sier det slik:

- Jeg har kristen bakgrunn, og vi liker jo litt sterke følelser i øyeblikkene. Kjetil presenterte en sterk motivasjon, som var helt tydelig. Og han presenterte en vilje, en historikk og en tenkning rundt talentsatsingen. Han er den nest mestvinnende treneren i Vålerengas historie, og han vil gjerne bli den mestvinnende.

Var utslitt
I den ferske selvbiografien «Mitt liv som I» forteller Rekdal åpent og ærlig om exiten med Vålerenga i 2006. Da han takket for seg året etter seriegullet var han sliten av klubben, og klubben var sliten av ham.

«Vålerenga er en klubb man blir sliten av å være i. Det er så mange i omgivelsene som har sterke meninger, og som ikke nøler med å gi uttrykk for disse meningene, at de interne utfordringene omtrent er større enn motstanden på banen», står det i boka.

De seks årene som trener i Vålerenga føltes som 25 år da han sluttet, fortalte han i går. Likevel ønsket han altså sterkt å komme tilbake.

- Dette er den mest utfordrende trenerjobben i Norge, jeg sidestiller den med landslaget. Her er det et voldsomt kok, presset er stort og forventningene mange. Det er mange elementer av klubben Vålerenga som skal tilfredsstilles - det er ungdomssatsing, mange sosiale engasjement, A-lag - enormt med avdelinger. Klarer du å samle dem til en enhet får du en fornøyd Vålerenga-familie igjen, som kan enes om én kurs. Det håper jeg at jeg kan bidra til å klare, sier Rekdal til Dagbladet.