Rekdal danset jenka da AaFK tok årets første seier

Vant hjemme mot Odd.

ÅLESUND (Dagbladet): Det så lenge lovende ut for hjemmepublikumet som ventet på årets første Aafk-seier. Og det manglet ikke på muligheter. Men nok en kamp ble det arbeid å utføre for Aalesund.

Sander Post var til kveldens kamp mot Odd satt inn som angrepsvåpenet Kjetil Rekdal mener må til for å vinne kamper. Etter 11 minutter hadde Post sjansen til å bidra da han med hodet tok ned en ball inne i Odds 16-meter. Men avleveringen til Micahel Barrantes som var på løp, ble for upresis.

Brasse Et par minutter senere var Demar Phillips godt plassert og avsluttet Aafk-angrepet med et brassespark som gikk til sides for mål. Med en offensiv start fikk Aalesund gjort noe med trua på seg selv, derfor fortsatte de å ta initiativet i førsteomgang.
Odd kunne lett tatt ledelsen med Simen Brenne etter 22 minutter. Han fikk en retur fra Aalesund-keeper Sten Grytebust rett utenfor femmeteren. Brenne skjøt langt over.

Halvtimen spilt gikk hjemmelaget opp i ledelse med Demar Phillips. Fra en mølje av spillere ved Odds 16-meterstrek, fikk han til slutt klemt avgårde et skudd som satt i nota. Det hele var avslutningen på et angrep hvor Sander post hadde muligheten til å score, men ikke var god nok. Det ble i ettertid hevdet av Phillips skudd var innom ankelen til Post.

KAN DANSE:  Kjetil Rekdal var en glad mann etter årets første seier.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
KAN DANSE: Kjetil Rekdal var en glad mann etter årets første seier. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

Odd hadde sporadiske muligheter og Snorre Krogsgård var tett på utligning noen minutter etter Aafks 1-0-scoring.

Omgang nummer to Etter pause fortsatte hjemmelaget sin banedominans. Noen hjelp av dommer Tore Hansen fikk de derimot ikke i sin jakt på styrket ledelse. Odds Steffen Hagen plukket svært synlig ned en pasning med hånda inne i eget felt. Dommer sto like ved og vinket spillet videre. Det var spilt 52 minutter.

Michael Barrantes holdt stadig trykket oppe ved sin aktivitet. 62 minutter var han nær på scoring med en heading.


Så utlignet Odd. Aalesund rotet i eget forsvar og fra god distanse skjøt Snorre Krogsgård ballen inn mellom stengene. Rett i forkant ønsket både publikum og Aafk-spillerne frispark til Demar Phillips. Nok en gang stod dommer og linjemann godt plassert og vinket spillet videre. På dette tidspunktet stod det igjen 25 minutter å spille.

SCORET SEIERSMÅLET: Jonatan Tollås Nation feirer 2-1-målet i andre omgang.
SCORET SEIERSMÅLET: Jonatan Tollås Nation feirer 2-1-målet i andre omgang. Vis mer

Ti minutter gikk med fortsatt Aafk-press.

Flere halvsjanser og tendenser til pene angrep ble bygget opp for så og falle sammen i forkant av de siste, men viktige, bevegelsene. Men hjørnesparket Aalesund la inn i spilleminutt 75, ble stusset i en flott bue og over streken. Målscorer var Jonatan Tollås Nation. Scoringen ga Aafk selvtillit igjen og ut kampen fortsatte hjemmelaget med sin styring av kampen.

Ti minutter før slutt gikk et knallhardt skudd i tverrliggeren og ned på Odds målstrek. Nære, men ikke nært nok til å punktere kampen. Men noen minutter senere kunne laget med de oransje hjemmedraktene for første gang i år ta hjem en seier.