Rekdal-debut i Vålerenga-drakta

Kjetil Rekdal prøvde Vålerenga-drakta for aller første gang i dag. I ettermiddag deltar han på sin første trening sammen med klubben han alltid har vært fan av.

- Målsetningen om å komme med i EM-troppen er en av grunnene til at jeg ønsker å spille for Vålerenga, men det er ikke den eneste, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet :på nettet.

Foran et fulltallig pressekorps ble Rekdal presentert på engelsk vis i den nye supporter-butikken i Pilestredet. Og foran Dagbladet-kameraet prøvde midtbane-generalen den blå drakta for første gang, bare en time etter at han ble tatt ut i troppen til Sveits-kampen.

- Det er ingen fiasko om jeg ikke kommer med i EM-troppen. Men jeg har meldt meg på i diskusjonen igjen etter beinbruddet i fjor høst. Så får vi se hvem som spiller best fram mot EM, sier Rekdal.

Etter nesten 12 sesonger i utlandet, vender han hjem til klubben han var fan av da han var liten.

- Det er ikke mange som vet det, men Vålerenga var favorittklubben min. Jeg har alltid hatt lyst til å spille for Vålerenga, og bohemstilen deres har alltid fenget meg, sier Rekdal.

Han er i første omgang på utleie fra Hertha Berlin fram til sommerens EM, og vil ikke garantere noe som helst om sin egen framtid.

- Alt kommer an på hvordan det går. Jeg har familien å ta hensyn til, og har en sønn som skal begynne på skole neste år. Samtidig vet jeg ikke hva jeg gjør dersom jeg får et tilbud fra en attraktiv klubb i utlandet mens jeg spiller i Vålerenga, sier Rekdal som røper at han hadde konkrete tilbud fra andre klubber både i Norge og utlandet før han forlot Hertha.

- Men det var enkelt å velge Vålerenga. Tom Nordlie hadde mye å si for at jeg valgte klubben. Han er litt «rett fram», og det har jeg stor sans for, sier Rekdal.

Semb følger 45 spillere
Semb følger 45 spillere Vis mer
IKKE NUMMER 10: Kjetil Rekdal får ikke nummer 10 i Vålerenga. Kanskje velger han nummer 30?