SNUOPERASJON: Strømsgodset snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Vålerenga.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SNUOPERASJON: Strømsgodset snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Vålerenga. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Rekdal etter kollapsen: - Spillerne får ikke ett negativt ord fra meg

Vålerenga ledet 2-0 og hadde tilsynelatende full kontroll i Drammen. Likevel vant Strømsgodset 3-2.

• Strømsgodset - Vålerenga 3-2 (0-2)

DRAMMEN (Dagbladet): Medieoppmerksomheten ble raskt flyttet til Vålerenga-leiren da det torsdag ble kjent at Vålerenga-trener Kjetil Rekdal kastet kaptein Christian Grindheim ut av troppen til møtet med Strømsgodset i kveld.

Spillernes respons var klar og tydelig: De støtter Grindheim, noe superveteranen Kjetil Wæhler forfektet på vegne av spillergruppa. Dermed la Rekdal et ekstra press på seg selv. VIF-treneren trengte et godt resultat i kveld.

Det så særdeles lyst ut da VIF ledet 2-0 til pause etter en perfekt taktisk omgang av det unge mannskapet. Vålerengas unggutter lå lavt og kompakt og kontret på mesterlig vis.

Rekdals menn hadde muligheten til å punktere kampen til 3-0, men måtte likevel dra tomhendte hjem fra Drammen. Strømsgodset snudde nemlig kampen etter en fabelaktig 2. omgang og vant til slutt 3-2.

- Ufattelig surt Likevel var Rekdal godt fornøyd med sitt unge mannskap etter en god spillemessig prestasjon.

- Først og fremst må jeg skryte av spillerne. Nye Tippeliga-spillere ble født i dag. De fortjente poeng i dag. Det er ufattelig surt å dra herfra uten poeng, sier Rekdal til TV 2.

- Spillerne får ikke ett negativt ord fra meg. Viljen og gløden vi viser er det bare å ta av seg hatten for, selv om vi naturligvis ikke er fornøyde med resultatet. Gutta hadde fortjent poeng i dag, mener VIF-treneren.

Petter Vaagan Moen kom inn fra benken og ble matchvinner.

- Det var deilig å komme inn og avgjøre. Alle gutta reiste seg i 2. omgang. Vi hadde ingenting å tape og slapp løs, sier Vaagan Moen til TV 2.

VIFs perfekte omgang I de første 45 minuttene fikk Rekdal den responsen han drømte om. Allerede etter fem minutter holdt hovedstadsklubben på å få en drømmestart. Deshorn Brown ble spilt helt fri og rettet blikket mot det høyre hjørnet, men avslutningen gikk like utenfor.

Jamaicaneren fikk imidlertid en ny sjanse et kvarter senere. Brown parkerte Godset-forsvaret i løpsduell og var iskald alene med Espen Bugge Pettersen denne gangen. Dermed ledet Vålerenga i Drammen.

Sju minutter senere jublet Vålerenga igjen. Herman Stengel er utpekt som Grindheims naturlige erstatter i VIF og grep sjansen med begge hender som fersk VIF-kaptein. 20-åringen banket til fra 20 meter. Skuddet gikk via et Godset-bein og rett i mål.
 
- Uroen i det siste har ikke vært bra Til pause ledet Vålerenga 2-0 på Marienlyst.

- Gutta har levert en perfekt omgang. Uroen i det siste har ikke vært bra, men vi har hatt fokus på det sportslige og på denne kampen. Det har vi klart. Det er imponerende av gutta, sa Wæhler i et pauseintervju med TV 2.

FORVANDLING: En presset Kjetil Rekdal fikk en drømmestart i Drammen. Men jubelen ble til slutt fortvilelse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORVANDLING: En presset Kjetil Rekdal fikk en drømmestart i Drammen. Men jubelen ble til slutt fortvilelse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi har ikke latt oss påvirke så mye av bråket. Vi har lagt støyen til side og gjort jobben på treningsfeltet. Det samme har vi gjort i dag. Det er det som er riktig fokus, mener 40-åringen.

Godsets eventyrlige comeback Vålerenga åpnet best også etter hvilen. Tre minutter ut i 2. omgang headet Elias Omarsson ballen i stolpen, men vertene slapp med skrekken.

Så våknet Strømsgodset. Etter 58 minutter jublet drammenserne for redusering. Jonathan Parr la inn fra venstre. Foran mål ventet innbytter Muhamed Keita, som banket inn 1-2 med en vakker volleyscoring.

20 minutter før full tid utliknet Godset til 2-2. Lars Christopher Vilsvik mottok ballen i VIFs 16-meteren, driblet seg rolig fram i den posisjonen han ønsket og plasserte ballen bak Aslak Falch i Vålerenga-buret.

Men Godset ga seg ikke der. Petter Vaagan Moen tok saken i egne hender i det 85. minutt. «Mjøsas Beckham» driblet seg fri helt fra hjørneflagget og satte fart inn i banen. Med utsiden av foten skjøt teknikeren ballen via Vajebah Sakor og i mål.

Strømsgodset snudde 0-2 til 3-2 på mesterlig vis i en kamp som Vålerenga lenge så ut til å ha full kontroll. Snuoperasjonen var særdeles imponerende.

DRØMMESTART:  Deshorn Brown sendte Vålerenga i ledelsen borte mot Strømsgodset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DRØMMESTART: Deshorn Brown sendte Vålerenga i ledelsen borte mot Strømsgodset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.