Rekdal etter én VIF-scoring siste fire kamper: - Vi har mistet galskapen i angrep

Varsler knallharde treninger framover.

TAMT OFFENSIVT: Hjemvendte Moa (t.v) fikk redebuten fra start for Vålerenga mot Molde på Ullevaal stadion i går, men eks-proffen trenger ennå litt tid på å spille seg i for. Etter en god første halvdel av sesongen, så har Vålerenga slitt med uttellingen framover den siste tida. Her er Moa sammen med Christian Grindheim (nummer 19) og Ghauas Zahis etter Moldes 1-0-scoring. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
TAMT OFFENSIVT: Hjemvendte Moa (t.v) fikk redebuten fra start for Vålerenga mot Molde på Ullevaal stadion i går, men eks-proffen trenger ennå litt tid på å spille seg i for. Etter en god første halvdel av sesongen, så har Vålerenga slitt med uttellingen framover den siste tida. Her er Moa sammen med Christian Grindheim (nummer 19) og Ghauas Zahis etter Moldes 1-0-scoring. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): For bare fire serierunder siden lå Vålerenga på andreplass i serien, og hadde bare tre poeng opp til serieleder Rosenborg. Da var laget en reell utfordrer til gullet.

Siden har det vært skrale greier.

Med unntak av 1-0-seieren mot Tromsø - så har Kjetil Rekdals mannskap røket på strake tap mot Stabæk, Rosenborg og Molde. Attpåtil uten å score i de kampene.

Og vipps - for å låne et uttrykk fra klubbens hovedsponsor - så er Vålerenga ute av gull- og sølvkampen i Tippeligaen, med henholdsvis 8 og 15 poeng opp til Stabæk og Rosenborg.

Prestasjonen i 0-1-tapet mot Molde i går var svært svak, og ifølge trener Kjetil Rekdal var det bare to-tre mann som «var til stede».

- Vi har mistet galskapen framover. Tidligere i sesongen bøtta vi inn mål. Nå må vi finne ut hvorfor det er blytungt for mange av gutta, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Ikke gode siden Odd Slik han ser det har ikke Vålerenga vært gode siden de slo Odd 2-1 borte 5. juli. Siden har Vålerenga spilt seks kamper, med preatasjoner som Rekdal gir karakteristikker som «middels» og «dårlig».

Og som resultatene viser, så er det i angrep det først og fremst skorter:

• Moa må spilles i form, etter at han nylig ble VIF-klar.

• Deshorn Brown startet VIF-karrieren brukbart, men spissen som ble hentet som et «soleklart førstevalg» har hatt måltørke siden han putta sitt femte for sesongen mot Rosenborg i 12. serierunde - 6. juni.

• Daniel Fredheim Holm har ikke kommet opp på samme nivået som før skaden.

• Ghayas Zahid virker sliten og framstår uten kraft og energi.

• Rasmus Lindkvist er ikke samme offensive trusselen som tidigligere.

• Daniel Braaten har ett mål på sine ti kamper fra start og sju innhopp.

I sum framstår hele Vålerengas offensive slagkraft kollektivt forsiktig sagt å være et godt stykke unna formtopp.

- Trene knallhardt - Det har naturligvis også litt med motstander å gjøre, men offensivt er vi ikke til å kjenne igjen. Vi har kjørt oss fast i vårt eget spill offensivt. Vi mangler litt på løpsvilje, aggressivitet og forflytningsevne, sier Rekdal.

Etter bortekampen mot Aalesund på fredag er det landslagspause. Det passer et vaklende Vålerenga bra nå.

- Nå må vi trene knallhardt framover, for å finne tilbake til rytmen i angrepsspillet.

Foran skjema Men selv om pila peker feil vei om dagen, så vil han ikke svartmale situasjonen helt.

- Vi endte på sjetteplass i fjor, og hadde som målsetting å gjøre det bedre i år. Om noen hadde sagt at vi etter 21 serierunder ville ligge på fjerdeplass, ett poeng bak bronse, så hadde jeg vært med på det.

- Og så langt i høstsesongen ligger vi ett poeng bedre an enn hva vi hadde mot de samme lagene i vårsesongen, sier Kjetil Rekdal.

Mål: Bronse Oppgjøret mot Aalesund på fredag blir viktig for å henge med blant kobbelet som kjemper om bronsen i årets sesong. Statistisk sett er det en meeeeget tøff bortkamp for Vålerenga:

Oslo-laget har ikke vunnet i Aalesund siden gullsesongen 2005.

Siden har det blitt én uavgjort og seks tap for Vålerenga i jugendbyen.

Mange av dem nettopp mot Kjetil Rekdal som Aaleund-trener.

- Jeg har vært med på å gjøre den statistikken så dyster for Vålerenga, så nå må jeg også være med på å snu den, sier Kjetil Rekdal til Vålerenga.

- MÅ HEVE OSS: VIF-trener Kjetil Rekdal innrømmer at Vålerenga halter offensivt for tida, og lover at laget skal trene hardt framover for å snu den negative trenden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
- MÅ HEVE OSS: VIF-trener Kjetil Rekdal innrømmer at Vålerenga halter offensivt for tida, og lover at laget skal trene hardt framover for å snu den negative trenden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer