Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien i fotball:

Rekdal etter tv-stormen:
- Jeg merket på meg selv at jeg måtte roe meg ned

Får støtte av gamle VIF-kamerater.

KAN OGSÅ VÆRE BLID: Kjetil Rekdal smilte etter hvert over sinnastempelet dagen etter Norges 0-2-tap for Nord-Irland, selv om dette bildet ble tatt i forkant av det. Foto: Christian Roth Christensen
KAN OGSÅ VÆRE BLID: Kjetil Rekdal smilte etter hvert over sinnastempelet dagen etter Norges 0-2-tap for Nord-Irland, selv om dette bildet ble tatt i forkant av det. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Kjetil Rekdal var på dagens «kickoff-event» for Eliteserien som Discovery-ekspert, og det er fra sine egne man skal få det.

Derfor var selvfølgelig Discoverys Asbjørn Myhres første spørsmål på scenen - da Rekdal og Ronny Deila satte seg til rette i sofaen - om gårsdagens kritiske sidekommentator og den påfølgende «stormen» - først til Deila.

- Jeg syns det er deiligere å få det rett ut akkurat som det er. Da får du skryt når det er bra også. Det er viktig å være ærlig, sier Vålerenga-treneren, som inntil nylig hadde Kjetil Rekdal som kollega.

- Var du for streng, Kjetil?

- Det kan diskuteres. Det som er sjarmen med fotballen er at vi har mange meninger. Det er mange eksperter som er «såkalte» eksperter som aldri har jobbet med fotball eller vært i miljøene som har sterke meninger. Jeg kunne vært mildere til tider, jeg merket det på meg selv noen ganger at jeg måtte roe meg ned, sier Rekdal.

- Jeg brenner for Norge og vil at de skal lykkes. Jeg vil at de ute på banen skal gjøre mer. Han der er helt uskyldig (ser bort på Lagerbäck i salen, journ.anm) . Spillerne må vise mer tæl og guts. Når det butter i mot så knekker de bare sammen. Vi må være røffere mot oss selv.

Peiling på fotball

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim kjenner Kjetil Rekdal godt, og har fått merke ærligheten på kroppen sjøl.

Han kjente igjen det han hørte via tv-skjermen i går.

- Han er jo bare ærlig, da. Han er et fotballhode. Det finnes folk som vil tolke det negativt, men jeg tror ikke at det er det han mener. Han ser kampen som han ser den, og tar det ut fra det, sier Grindheim til Dagbladet.

- Kjetil er ærlig. Enten liker folk det, eller så liker de det ikke. Han har jo peiling på fotball, så ingen kan ta ham på det, sier VIF-kapteinen.

Utfordring å være nøytral

Også Ronny Deila setter pris på å høre Kjetil Rekdal på skjermen, nå som de to ikke jobber sammen lenger.

- En tydelig, ærlig Kjetil, du vet hva du får. Det går an å bruke andre vinklinger for å få det til å se bedre ut, men Kjetil gir reine ord for penga, sier Deila til Dagbladet.

Kjetil Rekdal selv tror ikke det blir vanskelig å levere mer fra levra i den kommende eliteseriesesongen, selv om han nå må kritisere og hylle klubben han selv har vært en del av i mange år.

Det er andre aspekter ved den biten han er litt mer bekymret for.

- Det er lettest å være ærlig med Vålerenga. Jeg er jo Vålerenga-mann, sier Reka.

- Den største utfordringen blir å være nøytral, ikke bli for heit på grøten og ikke bli farget av situasjoner som er 50/50 når jeg kommenterer Vålerenga, slår han fast.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media