HJEMMJUBEL: Brann-leiren jublet, mens Vålerenga-spillerne fortvilet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
HJEMMJUBEL: Brann-leiren jublet, mens Vålerenga-spillerne fortvilet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Rekdal etter ydmykelsen mot Brann: - Jeg tenker ikke på min framtid, men å redde klubben fra å rykke ned

Brann brukte en omgang på å kjøre over Vålerenga. Bergenserne fortsetter sin imponerende statistikk med å være ubeseiret på hjemmebane.

Brann - Vålerenga 4-1

BERGEN (Dagbladet): Brann-Vålerenga er alltid en klassiker. I denne runden skulle Brann prøve å slå rekorden i antall kamper uten innslupne mål. De måtte holde ut i 77 minutter. Vålerenga på sin side har spilt mange gode kamper på rad, men vært uheldig og lite effektive foran mål. De vil også fortest mulig ut av nedrykkssumpen de befinner seg i.

Men det var Vålerenga som begynte best og som ville mest framover på banen. Hjemmelaget la seg lavt, som vanlig, og ble hardt presset fra bortelaget fra start.

Det tok ikke mer enn tyve minutter før det ble veldig stille hos hjemmefansen. En flott pasning fra Sander Berge fant Tobert Lundström på høyre kant. Han slo flatt og hardt inn, og der kom Mohammed "Moa" Abdellaoue seilende inn. En lang tå var nok til å sende Vålerenga opp i ledelsen.

- En herlig scoring. Akkurat der og da så jeg for meg at vi kanskje var i ferd med å komme på rett spor etter mange tap og skuffelser. Men så ramler vi bakpå. Gjør mange personlige feil og roter det til. I dag manglet vi noen defensive bautaer, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Få sjanser

Hverken hjemmelaget eller bortelaget greide ikke å allverden av sjanser. Vålerenga hadde det meste av spillet i 1. omgang, og spilte god fotball. Men så, ut av det berømte intet, greier Brann å utligne i det 39. minutt.

Deyver Vega danser seg fri på høyresiden, og legger inn i feltet hvor nok en pirkescoring ser dagens lys denne kvelden. Denne gang var det Kristoffer Barmen som fikk gleden av å score.

Begge lag hadde e? sjanse hver i første omgang. Begge scoret på den ene de fikk. Effektivitet, ja. Men noen underholdende omgang ble det ikke.

Deyver igjen

Men det tok seg opp etter pause. Og denne gang var det mest futt i Brann.

Kjetil Rekdal ble overrasket over kampen endret form.

- Vi hadde absolutt ingen planer om å legge oss bakpå, selv om det kanskje så slik ut, sier han.

Kun syv minutter var spilt da Branns Deyver Vega sendte av gårde et skudd fra 18 meter.

Det ble ingen suser av en markkryper, men ballen gikk innom Simon Andrea Larsen på veien og skiftet retning. Dermed var Marcus Sandberg i Vålerenga-målet sjanseløs.

Vålerenga hadde ballen mest etter pause, men som i de første 45 minuttene var de sjelden farlig. Og det ble en rolig dag for Branns Piotr Leciejewski.

Punkterte kampen

I andre enden av banen var det også lite som skjedde. Helt til det 81. minutt. Da suser venstreback Ruben Kristiansen framover på banen. Skyter, og ballen går til styring fra innbytter Steffen Lie Skålevik.

Den tidligere krepsefiskeren syntes det var moro å vinne klassikeren mot Vålerenga.

- Slike kamper betyr litt ekstra både for Vålerenga og oss. Jeg vil ikke kalle det et hat-oppgjør, men det er en fotball-klassiker mellom øst og vest som betyr mye for stoltheten, sier Skålevik.

Minutter etterpå kommer Erik Huseklepp alene med Vålerenga-keeper, og setter ballen kaldt i mål. Garantert en herlig følelse for bergenseren som har slitt i hele år. De siste kampene også som innbytter.

- Deilig å vise at jeg ikke er helt avskiltet etter en laber sesong med mye rusk. Og herlig at Brann nå kryper opp på en 4.plass i serien, sier bergenseren.

Frykter ikke å få fyken

Brann vant fortjent. Vålerenga fortsetter å spille god fotball, men det vil seg ikke framover på banen. Når de også slipper inn fire mål mot Brann, så har trener Kjetil Rekdal en god del å jobbe med denne høsten for å berge plassen i toppserien.

- Jeg tror ikke vi rykker ned. Vi har viktige kamper mot Sogndal og Start i de neste to rundene. Vi må vinne mot dem for å komme oss ut av den kjipe sumpen vi befinner oss i nå, sier Rekdal.

- Frykter du at livet ditt som Vålerenga-trener henger i en tynn tråd?

- Vet du hva? Jeg er blitt en gammel ringrev etterhvert. Jeg tenker ikke på min framtid, men å redde klubben fra å rykke ned. Det som skjer med meg skjenker jeg ikke en tanke nå. Nå er det klubben jeg konsentrerer meg om, sier Rekdal.